Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra

Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra

Lietuvos krepšininkai (2-1) FIBA pasaulio taurės turnyro H grupės mače su australais (3-0) ilgai vijosi varžovus, ketvirtame kėlinyje jau turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau nesėkmingai sužaidė dvikovos pabaigą ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą 82:87 (19:27, 22:25, 19:16, 22:19).

Toks rezultatas reiškia, jog lietuviai H grupėje liko antroje vietoje ir kito etapo varžybas pradės be įskaitinės pergalės.

L grupės kovose lietuvių lauks Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinės.

Australai dvikovą pradėjo itin pakiliai ir į lietuvių krepšį siuntė vieną tolimą metimą po kito. Tritaškius pataikė net ekipos bokštas Aronas Baynesas, tad jau po pirmo kėlinio lietuviai atsiliko (19:27).

Australai iniciatyvą laikė kone iki ketvirtojo kėlinio, iki to visus lietuvių bandymus grįžti į rungtynes sėkmingai stabdę tolimais metimais.

Viskas iš esmės pasikeitė ketvirtojo kėlinio starte. Prieš jį 8 taškų deficitą turėję mūsiškiai surakino australus gynybos gniaužtuose ir, patys spurtavę 11:0, sugebėjo išsiveržti į priekį (71:68).

Nepaisant to, tada australai dar kartą atrado savo lyderį Patty Millsą, kuris lemiamu metu realizavo sunkius metimus ir taip neleido lietuviams pagalvoti apie pergalę.

Lietuviams ne itin krito tritaškiai (4/15, 27 proc.), tuo tarpu Australijos krepšininkai iš toli atakavo solidžiau (11/26, 42 proc.).

Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-1

Netikėtą snaiperį australai atrado Arono Bayneso asmenyje. Įprastai iš toli praktiškai nemetantis centras šiame susitikime nestojo ryžto atakuoti iš toli ir tai pasiteisino, mat vidurio puolėjas pataikė tris tolimus metimus iš penkių.

Lietuva: Marius Grigonis 19, Lukas Lekavičius 15, Domantas Sabonis 12, Mantas Kalnietis 9, Renaldas Seibutis 8;

Australija: Patty Millsas 23, Aronas Baynesas 21 (13 atk. kam.), Nicas Kay`us 11, Matthew Dellavedova 10;

Rungtynių eiga:

Paskutinį ketvirtį dvitaškiu su pražanga pradėjo Lukas Lekavičius (63:68). Lietuvius prie varžovų dar labiau priartino Marius Grigonis (65:68). Kaunietis čia pat pridėjo dvi baudas ir deficitas liko minimalus (67:68). Sėkmingai apsigynę lietuviai kitą ataką užbaigė Luko Lekavičiaus metimu ir po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (69:68).

Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio pirmus australų taškus baudomis pelnė Patty Millsas, tačiau lietuviai liko priekyje (73:70). Galų gale Australijos krepšininkams pavyko susigrąžinti pranašumą (73:74). Situacija nesikeitė ir likus žaisti maždaug dvi minutes (75:76). Jono Valančiūno baudos metimas išlygino rezultatą, tačiau P. Millsas atsakė dvitaškiu (76:78).

Laikrodžiui pradėjus tiksėti paskutinę minutę Lietuvos atsilikimas vėl siekė keturis taškus (76:80). Lukas Lekavičius pataikė dvitaškį ir sumažino deficitą, tačiau tas pats P. Millsas šovė dar vieną tritaškį ir lietuvius pastatė į nepavydėtiną padėtį (78:83).

Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-2

Marius Grigonis kitą ataką užbaigė taškais, tačiau Domantas Sabonis stabdydamas varžovą užsidirbo nesportinę pražangą. Iš šios australai išpešė du taškus, o kitą ataką rezultatyviai užbaigė L. Lekavičius (82:85). Rungtyni pabaigoje grįžti į mačą nepavyko ir buvo patirta pirmoji nesėkmė.

Po trijų kėlinių: Lietuva – Australija 60:68 (19:27, 22:25, 19;16);

Lietuva: Domantas Sabonis 12, Marius Grigonis 11, Mantas Kalnietis 7;

Antrąją mačo dalį metimu iš po krepšio pradėjo Domantas Sabonis (43:52). Čia pat tritaškį pridėjo Marius Grigonis ir lietuvių situacija pradėjo taisytis (46:52). Australai bandė pabėgti, tačiau Jonas mačiulis pataikė tritaškį ir išlaikė mūsiškius artimu atstumu (51:57). Tada varžovų komandoje iniciatyvos ėmėsi Patty Millsas ir po dviejų jo metimų paeiliui lietuvių deficitas vėl tapo dviženkliu (53:63). Lietuviams priartėti nesisekė ir skirtumas liko toks pat (57:67).

Tik po pertraukos į aikštelę žengęs Mindaugas Kuzminskas pataikė tritaškį, į tai viena bauda atsakė A. Baynesas ir po trijų kėlinių lietuviai atsiliko (60:68).

Po dviejų kėlinių: Lietuva – Australija 41:52 (19:27, 22:25);

Lietuva: Marius Grigonis ir Domantas Sabonis po 8, Mantas Kalnietis 7, Lukas Lekavičius ir Renaldas Seibutis po 6;

Antrąjį kėlinį metimu iš po krepšio pradėjo Domantas Sabonis, čia pat pridėjęs ir dvi taiklias baudas (23:27). Metimu iš eigos kamuolį į krepšį pasiuntė Lukas Lekavičius ir po sėkmingos atkarpos lietuviai priartėjo (25:27). Po minutės pertraukėlės atsigavo ir australai, po tritaškio metimo vėl padidinę lietuvių deficitą (27:32). Antrą savo tolimą metimą pataikė varžovų centras Aronas Baynesas ir lietuviai vėl atsiliko dviženkliu skirtumu (27:37).

Lietuvių duobė nenustojo didėti ir deficitas pasiekė naują rekordinę ribą (29:42). Mūsiškių reikalus kiek pataisė iš po krepšio pataikęs Jonas Valančiūnas (35:44), tačiau netrukus australus į puikią situaciją grąžino tritaškį pataikę Jockas Landale`as (35:49). Lietuvos rinktinės gretos kėlinį keturiais taškais paeiliui baigė Renaldas Seibutis ir į didžiąją pertrauką Dainiaus Adomaičio komanda išėjo atsilikdama (41:52).

Po pirmojo kėlinio: Lietuva – Australija 19:27

Lietuva: Mantas Kalnietis 7, Marius Grigonis 6;

Pirmas dvi lietuvių atakas tiksliai užbaigė Marius Grigonis, o į tai tritaškiu atsakė Patty Millsas. Įsivažiavę australai sėkmingai užbaigė dar tris atakas ir Lietuvos rinktinė pirmą kartą šiame čempionate buvo priversta vytis varžovus (4:9).

Po minutės pertraukėlės dvitaškį pelnė Domantas Sabonis, tačiau čia pat tolimu metimu atsakė Matthew Dellavedova (6:12). Australai netrukus pataikė ketvirtą tritaškį per kėlinį ir lietuvių deficitas pirmą kartą tapo dviženklis (8:18). Netrukus tolimais šūviais apsikeitė Mantas Kalnietis ir M. Dellavedova, tačiau lietuvių situacijos tai nepagerino (11:21). Varžovus kiek pristabdę lietuviai truputį sumažino atsilikimą (15:21). Kėlinio finiše komandos dar apsikeitė tiksliomis atakomis, o po pirmųjų dešimties minučių lietuviai atsiliko 19:27.

Startinė Lietuvos komandos sudėtis: Mantas Kalnietis, Marius Grigonis, Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas.

Abi komandos čempionate kol kas žygiuoja pergalingai – lietuviai 101:47 sutriuškino Senegalo komandą ir 92:69 susitvarkė su kanadiečiais, tuo tarpu Australijos komanda 108:93 nugalėjo kanadiečius ir 81:68 įveikė Senegalą.

Abi komandos jau turi kelialapius į antrąjį turnyro etapą, kur L grupėje susitiks su Prancūzijos ir Dominikos Respublikos ekipomis. Į ketvirtfinalį pateks dvi geriausios grupės ekipos.

Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-3 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-4 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-5 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-6 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-7 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-8 Lietuva pralaimėjo Australijai ir grupėje liko antra, nuotrauka-9
lrt.lt
krepšinis lietuvos rinktinė pasaulio krepšinio čempionas lietuva australija rungtynės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938