Ateinantį sezoną varžovus po krepšiu stabdys Kinijoje užsirekomendavęs Robertas Keliačius

bckursiai.lt nuotr.
bckursiai.lt nuotr.

„Palangos Kuršių“ kariaunoje – solidus pastiprinimas po krepšiu. Ateinantį sezoną Palangos arenos sienas gins 21-erių metų amžiaus Robertas Keliačius. 207cm ūgio sunkusis krašto puolėjas į Palangą atvyksta iš Vilniaus „Perlo“ komandos, su kuria paskutinius 3 sezonus kovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse.

„Palangos Kuršių“ šarvus pasimatuoti jau spėjęs Keliačius paliko gerą įspūdį komandos treneriams Kinijoje vykusios peržiūros metu:

„Sveikiname Robertą prisijungus prie „Kuršių“ komandos. Robertas yra jaunas žaidėjas, užaugęs Vilniaus krepšinio sistemoje bei jau turintis nemažai žaidybinės patirties NKL, atstovaujant Vilniaus „Perlo“ komandai pastaruosius 3 sezonus, – teigė mūsų klubo vyriausiasis treneris Mindaugas Janiška.

– Su Robertu kalbėjome dar prieš išvykstant į Kiniją, kur mūsų komandos tikslas buvo pasibandyti ir pasižiūrėti žaidėjus iš Lietuvos, JAV ir Kanados. Turnė po Kiniją metu Roberto žaidimas paliko gerą įspūdį, o pats žaidėjas įrodė galintis padėti „Palangos Kuršiams“ siekti kuo aukščiausių tikslų. Tikime Roberto ateitimi, ir manome, kad Palangoje jis turės potencialo augti ir tobulėti, „Kuršių“ klubui sudarant tam visas sąlygas. Žinoma, galutinis rezultatas jau priklausys nuo paties Roberto, jo atsidavimo, darbo ir noro tobulėti. Tikimės, kad Robertas šį sezoną taps vienas iš komandos vedlių, ir padės „Kuršiams“ siekti aukštumų.“

Keliose pozicijose rungtyniauti gebantis aukštaūgis 2018/19 metų sezone gynė sostinės Vilniaus „Ryto“ dukterinės ekipos garbę, su kuria ne tik žengė į NKL atkrintamąsias varžybas, bet ir iškovojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ateities taurę Karaliaus Mindaugo taurės finale prieš Kauno „Žalgirio“ dublerių komandą. Šiame susitikime Keliačius per 21 minutę pasižymėjo 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Puolėjo rodikliai praėjusiais metais NKL per vidutiniškai 17 minučių žaidybinio laiko siekė: 6,8 taško, 4,4 atkovoto kamuolio bei 8,2 naudingumo balo. Paskutiniojo sezono metu žaidėjas demonstravo užtikrintą pataikymą tiek iš vidutinio nuotolio (57,5%), tiek ir iš tolimos distancijos (46,7%) bei baudų metimo linijos (72%). 2018/19 metų sezono sausio mėnesio rungtynėse su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ Keliačius pasižymėjo 16 taškų, 12 atkovotų kamuoliu bei 29 naudingumo balais. Kovą prieš Molėtų „Ežerūno“ komandą atkrintamosiose NKL varžybose rungtyniavęs aukštaūgis pelnė 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei surinko 28 naudingumo balus.

Su toliau aktyviai komplektaciją tęsiančiais „Palangos Kuršiais“ šiuo metu sutartis turi: Aidas Viskontas, Quincy Tayloras, Tautvydas Vyšniauskas, Edgaras Danys, Rimantas Daunys, Mykolas Dieninis ir Robertas Keliačius.  

bckursiai.lt
nkl Robertas Keliačius Kuršiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936