Vaikų treneris M. Balasanovas po gėdingo U-15 rinktinės sutriuškinimo: „Toliau bus tik blogiau“

Vaikų treneris M. Balasanovas po gėdingo U-15 rinktinės sutriuškinimo: „Toliau bus tik blogiau“

Po gėdingo Lietuvos U-15 rinktinės pralaimėjo 0:9 Sakartvelo rinktinei, žinomas vaikų treneris Marselis Balasanovas turėjo ką pasakyti apie tokį rezultatą ir pateikė savo išvadas, dėl ko taip nutiko.

Žemiau pateikiame pačio M. Balasanovo parašytas mintis, kuriose jis pareklamavo ir FK „Gintaro“ veiklą.

Lietuva-Gruzija 0-9. Negalime nepasidalinti savo mintimis apie šios dienos U-15 Lietuvos rinktinės rezultatą su Sakartvelo bendraamžiais.

Kaukazietiškas temperamentas, bei technika, suderinta su europietiško futbolo vertybėmis, nulemė štai tokį Sakartvelo rinktinės žaidimą. Šis tragiškas rezultatas tik dar kartą patvirtina mūsų žodžius apie esamą situaciją vaikų futbole. Beatodairiškas mūsų vaikų futbolo trenerių siekimas žūt būt siekti pergalių ir komandinio rezultato, aukojant žaidimo kokybę bei žlugdant individualiai stiprių žaidėjų ugdymą, jų meistriškumo kėlimą, privedė prie štai tokių rezultatų jau rinktinės lygyje. Ir toliau bus tik dar blogiau, jei pagaliau treneriai nepradės keistis, mąstyti ir dirbti kitaip.

FK „Gintaras“ jau seniai suprato mūsų futbolo nuopolio priežastis, ir savo treniruočių procesą vykdo išskirtinai akcentuojant individualų meistriškumą ir asmenybių formavimą. Ir tas futbolo supratimas , filosofija, treniruočių procesas, bei tikslo siekimas duoda puikių rezultatų. Palangos FK „Gintaras“, komanda iš mažo miestelio, žaisdama gražų futbolą, pasiekia ir daug gražių pergalių. Tad, mūsų naujoji futbolo akademija į Klaipėdą ateina padėti visiems. Padėti treneriams, vaikams ir tėveliams. Ateiname, kad tęsti savo misiją ugdant techniškas, stiprias, profesionalias asmenybes, kurių labai mažai mūsų futbole. Mažai, nes juos sugadina neteisingą požiūrį turintis treneriai. Nebijome pasakyti, jog ateiname tam, kad užaugintume Lietuvai futbolo žvaigždes. Draugai, mylėkime futbolą ir dirbkime vaikų bei mūsų šalies labui, ir darykim tai kartu vieningai.

futbolas.lt
Lietuvos U-15 rinktinė vaikų treneris Marselis Balasanovas FK Gintaras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938