Palangos miesto savivaldybėje lankėsi Turkijos ambasadorius Gökhanas Turanas

 Palangos miesto savivaldybėje lankėsi Turkijos ambasadorius Gökhanas Turanas

Penktadienį Palangos miesto savivaldybėje lankėsi ir su miesto mero pavaduotoju Rimantu Antanu Mikalkėnu susitiko Turkijos ambasadorius Gökhanas Turanas. Šiame susitikime taip pat dalyvavo mero patarėjas Pranas Žeimys bei Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Mitkevičiūtė.

Susitikimo metu ambasadoriui pristatytas Palangos kurortas bei miesto infrastruktūra, susisiekimo su kurortu galimybės, turistų srautai bei atvykstančiųjų geografija. G. Turaną labai domino Palangos miesto kultūrinis gyvenimas, ypač ambasadorius susidomėjo 2020 m. pavasarį Palangoje vyksiančiu prestižiniu pučiamųjų pasaulio renginiu – Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatu.

Pokalbio su Palangos miesto vadovais metu ambasadorius taip pat parodė, jog išmano Lietuvos istoriją, domisi ne tik kultūriniu gyvenimu, bet ir sportu, taip pat ir krepšiniu.

G. Turanas teigė, jog Palanga turi ne vieną aukšto lygio kultūros bei sporto objektą, ir tai reikia išnaudoti Palangą reklamuojant kitose šalyse. Turkai, pasak G. Turano, dar kiek per mažai žino apie Palangą, tad kurorto reklama būtų tikslinga, juo labiau kad jog nemaža dalis turkų gyvena ne Turkijoje, o Vakarų Europoje, itin daug jų gyvena Vokietijoje. Ir nors anksčiau turkai savo poilsiui rinkdavosi pagal klimatines sąlygas į Turkiją panašias šalis, pastaruoju metu juntamas padidėjęs susidomėjimas vėsesnio klimato šalimis, pavyzdžiui, Skandinavija. Tad Palangos kurortas juos galėtų sudominti.

Po susitikimo Savivaldybėje, Turkijos ambasadoriui G. Turanui surengta ekskursija po Palangą.

Turkijos ambasadorius Gökhanas Turanas mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas Pranas Žeimys Jūratė Mitkevičiūtė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929