Palangai atstovausianti komanda AVEK išlydėta į mototurizmo ralį „Ryterna Modul Mototourism Rally 2019“

 Palangai atstovausianti komanda AVEK išlydėta į mototurizmo ralį „Ryterna Modul Mototourism Rally 2019“

Ketvirtadienį Palangos miesto mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas bei Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Mitkevičiūtė susitiko su kultūriniame ralyje „Ryterna Modul Mototourism Rally 2019“ Palangai atstovausiančios komandos AVEK kapitonu Audriumi Valatka, įteikė jam atstovavimo mototurizmo ralyje raštą bei palinkėjo sėkmės tęsiant tradicijas bei garsinant Palangos vardą šalyje.

Rugpjūčio 24 d. intelektualus kultūrinis ralis  „Ryterna Modul Mototourism Rally 2019“ po Lietuvą startuos jau devintą kartą. AVEK komanda, kurią sudaro A. Valatka bei Eligijus Karbauskas, šiame intelektualiame kultūriniame mototurizmo ralyje Palangai atstovaus jau trečius metus iš eilės.

Mototurizmo ralis – tai vienintelis kultūrinis, pažintinis bei nuotykinis renginys po visą Lietuvą, kurio metu dalyviai startuoja iš savo namų ar kitos pasirinktos vietos. Šimtai motociklininkų entuziastų per vieną dieną aplankys apie 40 istorinių ir kultūros paveldo objektų, skirtų Baltijos kelio 30-mečiui, jo iniciatoriams ir istorijai bei Vietovardžių metams.

Ralio objektai ves Baltijos kelio, jo iniciatorių, kūrėjų keliais. Taip pat kelionėje lauks mažosios kultūros sostinės. Taip mototurizmo ralio dalyviai kartu su visa Lietuva, jo žmonėmis ir savivaldybėmis minės Baltijos kelio 30-metį.

Motociklininkai keliaus intelektualiai, pagal organizatorių pateiktus punktus susidėlios individualų maršrutą, atliks organizatorių pateiktas užduotis, (pvz. klausys specialių ekskursijų) ir už tai bus vertinami balais. Intelektualiausia (daugiausiai balų surinkusi) komanda laimės, o iškilmingas finišas vyks šeštadienio vakare Birštono miesto centre.

 „Paklausus, kaip keliauti Baltijos kelio 30-mečio proga, dažnai išgirsdavome, kad galima tiesiog pravažiuoti Baltijos keliu. Bet mūsų požiūris yra kitoks. Esame įsitikinę, kad Baltijos kelias – tai pirmiausiai ne pats kelias, o žmonės, kurie jį sukūrė ir jame dalyvavo. Susitikti su tais žmonėmis yra geriausias būdas pajausti tuometinio Baltijos kelio dvasią. Juk tuomet tai nebuvo tiesiog stovėjimas kelyje, tai galėjo kainuoti gyvenimus. Kas buvo tie žmones, kurie iniciavo, rizikavo? Kaip jie sukūrė tokį reiškinį be mobilių telefonų ir net be interneto, bei socialinių tinklų? Kaip tai svarbu, dar kartą įsitikinome, kai pradėjome ieškoti Baltijos kelio herojų ir supratome, kad dėl jų garbingo amžiaus lieka vis mažiau laiko visa tai išgirsti iš jų pačių lūpų, – sako iniciatyvos organizatorė Birutė Vaitkutė. – Viena diena mus suvienija tam, kad keliautume drauge ir pažintume Lietuvą, mažiau atrastas jos puošmenas nuo gamtos iki naujam gyvenimui prikelto išpuoselėto kultūros paveldo, istorinių momentų ir žmonių“.

Ryterna Modul Mototourism Rally 2019 AVEK kapitonas Audrius Valatka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929