Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Palangos smėlio valymo mašina
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Palangos smėlio valymo mašina

„Jei po mėnesio susidarys norinčių dirbti mechanizatorių eilė, reiškia, radinių yra“, – trečiadienio rytą Palangos pajūryje, prie Centrinės gelbėjimo stoties juokavo bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ vadovas Gediminas Valinevičius.

Palangoje pristatyta nauja smėlio valymo mašina. Teigiama, jog ji – pirmoji tokia visame Baltijos jūros regione. Savaeigė transporto priemonė per valandą išvalo iki pusantro hektaro plotą.

Valymo mašina gali važiuoti maždaug 25 kilometrų per valandą greičiu, o įjungus valymo režimą – 4 kilometrų per valandą greičiu, panašiai tokiu, koks yra žmogaus ėjimo tempas.

„Iki šiol paplūdimys buvo valomas tam tikru mechanizmu, kai traktorius vilkdavo kultivatorių, kuris išpurendavo smėlį, o rankiniu būdu žmonės rinkdavo atliekas“, – sakė G.Valinevičius. 

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, įsigyti tokią techniką savivaldybė norėjo jau seniai: „Labai trūko Palangai ir Šventajai. Jis labai minimalus ir kompaktiškas, pritaikytas kurortui.

Smėlio valymo mašina gali valyti 20 centimetrų gylyje: nuorūkas, įvairias šiukšles. Beje, kaip vakar, išbandant automobilį, pastebėjome, pajūris yra gana švarus“, – sakė Š.Vaitkus.

Pagal galiojančias higienos normas, reikalaujama, kad paplūdimio smėlis būtų išpurenamas du kartus per mėnesį.

Mašiną Palangos miesto savivaldybė įsigijo už projektines lėšas, dalyvaudama Pietų Baltijos projekte. Mašinos kaina – 140 tūkst. eurų.

Pasak kurorto mero, šiais ir kitai metais bus stebima, ar vienos mašinos, kuri aptarnaus ir Palangos, ir Šventosios paplūdimius, užtenka.

„O jei bus poreikis, įsigysime ir antrą“, – sakė Š.Vaitkus.

Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-1 Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-2 Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-3 Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-4 Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-5 Palangos ir Šventosios paplūdimius valys naujas automobilis , nuotrauka-6

Jurgita Lieponė,

15min.lt
Palanga nauja smėlio valymo mašina
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938