Prieš akis antrasis „Palangos“ dublis po vasaros pertraukos

Prieš akis antrasis „Palangos“ dublis po vasaros pertraukos

Pagal išankstinį A lygos tvarkaraštį sekmadienį „Palangos“ futbolininkai turėjo žaisti 19-ojo turo mačą su „Stumbro“ komanda, tačiau rungtynės neįvyks. Porą mėnesių trukusi kauniečių drama baigėsi tragiškai. „Stumbras“ nutraukė savo veiklą, o pati komanda nugarmėjo į pražūtį. Pagal čempionato nuostatus visos komandos žaistos rungtynės liks galioti. Likusį laiką iki sezono pabaigos Kauno ekipos oponentams bus fiksuojamos techninės pergalės rezultatu 3:0. Taigi nors sekmadienį žadėtos rungtynės neįvyks, pirmadienį Aukštaitijoje bus žaidžiamas 24-ojo turo susitikimas su „Panevėžiu“. 

Prieš akis antrasis „Palangos“ dublis po vasaros pertraukos, nuotrauka-1

Nuotr. Alfredas Reivytis

Į Panevėžį palangiškiai vyks su pralaimėjimo kartėliu, mat praėjusiame ture minimaliu skirtumu nusileista „Riterių“ komandai. Nors po vasaros pertraukos sugrįžimas į A lygos čempionatą nesusiklostė pergalingai, šviesos spindulių yra. Vienas jų – Sergejus Mošnikovas. 31-erių estas tapo naujuoju „Palangos“ kapitonu, o jo į priekį vedama komanda davė rimtą kovą sostinės atstovams. S. Mošnikovas net kelis kartus pavojingai smūgiavo į V. Šarkausko („Riterių“ vartininkas) saugomus vartus, taip pat puikų aikštės matymą išnaudojo aštriems perdavimams. Toks kapitono žaidimas sulaukė asmeninio pripažinimo. A lyga išrinko estą į simbolinę 18-ojo turo rinktinę.

Prieš akis antrasis „Palangos“ dublis po vasaros pertraukos, nuotrauka-2

Nuotr. Alfredas Reivytis

fkpalanga.lt pakalbino pajūrio ekipos atstovą :

Sergejau, pirmą sykį žaisdamas Lietuvoje patekai į simbolinę A lygos turo rinktinę. Koks jausmas? 

Patekti į turo rinktinę visada malonu. Visgi šiame ture mūsų komandai nepavyko iškovoti taškų, o tai yra žymiai svarbiau nei asmeniniai pasiekimai. Jeigu būtume iškovoję taškus ir man atsirastų vietos tame simboliniame 11-uke, tada nuotaika būtų kur kas pakilesnė. 

Karjeroje pačiam teko būti išrinktam net geriausiu Estijos futbolininku. Kokie prisiminimai iš to laikmečio? 

Tai buvo labai, labai seniai. 2011 m. buvau išrinktas geriausiu lygos žaidėju. Tą sezoną mes su Talino „Floros“ komanda tapome Estijos čempionais. Sulaukęs tokio pripažinimo, pirmąsyk išvykau žaisti į užsienį. Taigi to momento nepamiršau, tačiau prisiminimais taip pat negyvenu. 

Kalbant apie šį sezoną, vasaros perėjimų lange „Palangos“ stovykloje įvyko aibė permainų. Koks tas naujos komandos vaizdas?

Komandos sudėtis visiškai pasikeitė, liko 2-3 senieji ekipos atstovai. Nauji vaikinai stengiasi, pluša treniruočių metu, norėdami kuo geriau užsirekomenduoti trenerių štabui. Būsimos kovos viską parodys. 

O kokį įspūdį palieka naujieji bendraklubiai? 

Dar gerokai per anksti ką nors kalbėti, likusios rungtynės čempionate atsakys į šį klausimą. Dabar akivaizdu – visi stengiasi, kantriai bei kruopščiai dirba ir nori pasirodyti kaip galima geriau.

Jums atiteko kapitono raištis. Ar jis įpareigoja? 

Tai, kad dabar esu kapitonas, asmeniškai man ypatingai nieko nekeičia. Aš taip pat, kaip ir likę komandos nariai einu į aikštę ir atiduodu visus 100 procentų jėgų. Savo sukaupta patirtimi mielai dalinuosi su likusiais komandos draugais, ypač jaunesniais tos pačios pozicijos žaidėjais. 

Po vasaros pertraukos sužaistos vienerios rungtynės A lygoje su „Riterių“ komanda. Ar iš tos dvikovos galima daryti kokias nors išvadas?

Išvadas daro treneriai ir klubo vadovybė. Mano, kaip ir kitų „Palangos“ futbolininkų, reikalas žaisti, stengtis iš visų jėgų ir komandai padėti kiekviename susitikime.

Pirmadienį komandos laukia mūšis su „Panevėžio“ ekipa. Kokios svarbos šis susitikimas?

„Panevėžys“ yra mūsų tiesioginis konkurentas. Mums labai reikia tų trijų taškų. Su jais žaidėme jau dukart. Trečiasis mačas nebus lengvas, ypač kad žaisime svečiuose. Mano nuomone, mes galime laimėti šias rungtynes, tačiau naiviai tikėtis lengvų taškų – iliuzija.

Pirmąjį A lygos ratą be pergalių užbaigę aukštaičiai dabar yra laimėję keturis kartus ir užima 5-ąją turnyro lentelės poziciją. Būsimų oponentų žaidimas gerėja. Tai atspindi ir tarpusavio rungtynių istorija. Šį sezoną tai bus jau ketvirtoji komandų kaktomuša A lygoje. Šioje serijoje ekipos kartą sužaidė lygiosiomis, o paskutinius du sykius triumfavo panevėžiečiai. 

Pirmadienį 24-ojo turo mačas bus žaidžiamas Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione. Dvikovą nuo 17:55 val. galėsite tradiciškai stebėti per DELFI.TV

Prieš akis antrasis „Palangos“ dublis po vasaros pertraukos, nuotrauka-3

 Nuotr. Elvis Žaldaris

fkpalanga.lt
A lyga alyga FK Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938