Palangoje lankėsi Kinijos ambasadorius Zhifei Shen

 Palangoje lankėsi Kinijos ambasadorius Zhifei Shen

Ketvirtadienį Palangos miesto savivaldybėje lankėsi ir su meru Šarūnu Vaitkumi susitiko nepaprastasis ir įgaliotasis Kinijos Liaudies Respublikos ambasadorius Lietuvoje Zhifei Shen.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo Savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė, Savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Skritulskas, mero patarėjas Pranas Žeimys, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriausi vyriausioji specialistė Jūratė Mitkevičiūtė bei Ekonominės plėtros skyriaus rinkodaros specialistė Aušra Šikšknienė.

Pirmą kartą Palangoje besilankančio Kinijos ambasadoriaus tikslas – aptarti galimas bendradarbiavimo sritis, tad Zhifei Shen buvo pristatyta ne tik Palangos kurorto infrastruktūra, bet ir galima investicinė erdvė - maždaug 36 hektarų teritorija šalia oro uosto, kurios detalusis planas šiuo metu yra rengiamas, o šią procedūrą baigus bus ieškoma galimų investuotojų. Meras Š. Vaitkus atkreipė dėmesį, jog ši teritorija yra labai patogioje bei gražioje vietoje, ir ateityje  miestas norėtų matyti turistinį objektą, pavyzdžiui, pramogų kompleksą arba geoterminius baseinus.

Kinijos ambasadorius teigė pristatysiąs Palangą ir jos siūlomas investavimo galimybes  besidomintiems bei atkreipė dėmesį, jog Palangos miestas yra vienas iš teigiamų pavyzdžių, kur ekologijai skiriamas labai didelis dėmesys. „Ekologija yra mūsų ateitis, ji turi būti pirmoje vietoje  ir vienas iš pagrindinių veiksnių, statant naujus objektus“, – pabrėžė Z. Shen.

Palanga Kinijos ambasadorius Zhifei Shen
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938