Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė

 Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė

Monciškėse esančiame Lietuvos paraplegikų asociacijos Landšafto terapijos ir rekreacijos centre apsistoję neįgalieji jau gali naudotis nauju bei patogiu taku per kopas. Jį asociacijos prašymu įrengė „Palangos komunalinio ūkio“ specialistai.

 Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė, nuotrauka-1

Per pustrečio mėnesio buvo ne tik nutiestas patogus, neįgaliojo vežimėliu judėti pritaikytas takas per kopas, bet ir įrengta jį užbaigianti erdvi apžvalgos aikštelė kopose, iš kurios atsiveria puikus vaizdas į jūrą. Rengiant šį taką, didelis dėmesys buvo skiriamas jo ilgiui bei nuolydžiams, kad apžvalgos aikštelę būtų patogu pasiekti neįgaliojo vežimėliu be kitų žmonių pagalbos.

 Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė, nuotrauka-2

Tai ypač džiugina judėjimo negalią turinčius gyventojus. „Džiaugiuosi, kad Monciškėse poilsiaujantys neįgalieji turi galimybę patogiai pasiekti paplūdimį ir pasigrožėti jūra“, – sakė Lietuvos paraplegikų asociacijos prezidentas Juozas Bernatavičius.

 Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė, nuotrauka-3

Miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog dedamos pastangos, kad kurorto infrastruktūra būtų pritaikyta visiems gyventojams, tad atsižvelgiama ir į neįgaliųjų poreikius. „Todėl labai svarbu ir džiugu, kad Monciškėse apsistoję neįgalieji jau gali patogiai naudotis būtent jiems skirta infrastruktūra“, – sakė Š. Vaitkus.

 Neįgaliųjų patogumui Monciškėse – takas per kopas ir erdvi apžvalgos aikštelė, nuotrauka-4

Beje, šį taką su apžvalgos aikštele jau spėjo pamėgti ne tik neįgalieji, bet ir jaunos šeimos, prie jūros atvykstančios su dar nevaikštančiais ar tik pradedančiais vaikščioti taigi ­vaikiškuose vežimėliuose sėdinčiais mažyliais.

Neįgaliųjų patogumas Monciškės takas per kopas erdvi apžvalgos aikštelė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936