Rugpjūčio mėnesio renginiai Palangos vasaros skaitykloje

Rugpjūčio mėnesio renginiai Palangos vasaros skaitykloje

Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvos nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla tęsia renginių maratoną. Jeigu atostogas pajūryje suplanavote rugpjūtį, užsukite į bibliotekos vasaros rezidenciją po ąžuolu – dalyvauti diskusijoje apie keliones, kūrybiniuose šeimų užsiėmimuose, suaugusiųjų dirbtuvėse, apžiūrėti įdomių ir linksmų parodų.

Rugpjūčio 10 d. mėgstantys keliauti ir atrasti dar mažai žinomus Lietuvos kampelius kviečiami dalyvauti kelionių vadovo „Po Lietuvą – su šeima“ pristatyme ir diskusijoje su autoriumi Vytautu Kandrotu. Leidėjas, fotografas, pažintinių knygų sudarytojas ir autorius pasirengęs ne tik pristatyti įdomiausius Lietuvos maršrutus, bet ir diskutuoti apie kelionių magiją, jų galimybes, pasvarstyti apie mūsų krašto išskirtinumą.

Rugpjūčio 16 ir 17 d. vasarotojai vėl bus kviečiami į didelio lankytojų susidomėjimo jau sulaukusius kūrybinius šeimų užsiėmimus – tapyti ant jūros akmenėlių, gaminti asmenines knygeles, daryti darbelius iš popieriaus ar dalyvauti lėlių teatro dirbtuvėse. Jose gali dalyvauti ir suaugusieji, ir įvairaus amžiaus vaikai, darbui reikalingos priemonės bus suteiktos, tereikės pasitelkti fantaziją ir kūrybinį azartą.

Rugpjūčio 21 ir 22 d. vakarais  skaityklos erdvėje karaliaus pasakos – čia vyks biblioterapinės pasakų terapijos dirbtuvės, kviesiančios fantazuoti, interpretuoti ir atrasti save per pasakas, pasinerti į magišką Hanso Kristiano Anderseno pasaulį.

Visą rugpjūtį skaityklą puoš dailininkės Vaidės Gaudiešiūtės iš Klaipėdos tapybos tušu paroda „Pamąstymai“, iki mėnesio vidurio veiks interaktyvi paroda „Atrask ir išgirsk Stanislovą Moniušką“. O vasaros sezoną skaitykloje užbaigs tradicinė Lietuvos karikatūristų paroda „Lietuva po 100 metų“, kurioje autoriai satyriškai apžvelgs Lietuvą nuo 1918 metų, daug dėmesio skirdami šių dienų aktualijoms: emigracijai, dvigubai pilietybei, korupcijai, sveikatos apsaugai ir kitoms šaipokų dėmesio vertoms nūdienos sritims.

Iš šį mėnesį skaitykloje rasite naujausius periodinius leidinius lietuvių ir užsienio kalbomis, skaitomiausias pastarojo meto knygas, psichologijos, filosofijos, pažintinius, informacinius, namų ūkio leidinius, belaidį interneto ryšį ir jaukią atokvėpio erdvę. Ateikite tiesiog pabūti, paskanauti ledų,  pasimėgauti kavos puodeliu ar pasvajoti.

Skaityklos darbo laikas: antradieniais–šeštadieniais 9–21 val.; sekmadieniais 10–20 val.; pirmadienis – poilsio diena.

Adresas:Vytauto g. 72, Palanga.

Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla Rugpjūčio mėnesio renginiai Palangos vasaros skaitykla
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939