Bendruomeniniuose šeimos namuose – nemokamos paslaugos palangiškiams

 Bendruomeniniuose šeimos namuose – nemokamos paslaugos palangiškiams

Bendruomeniniai šeimos namai, įsikūrę Jūratės g. 42, antrame aukšte, laukia palangiškių ir yra pasirengę nemokamai padėti su įvairiomis problemomis susiduriančioms šeimoms. Jaukioje aplinkoje šiuo metu teikiamos individualios psichologo bei mediatoriaus paslaugos, o nuo rugsėjo pagalbos sulauks ir neįgalieji, kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.

Palangos miesto savivaldybės administracija kartu su partneriu labdaros ir paramos fondu „Dienvidis“ įgyvendina Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai organizavimas ir teikimas Palangos miesto savivaldybėje“. Gyventojai, pageidaujantys pasinaudoti teikiamomis paslaugomis, kviečiami registruotis el. paštu [email protected], telefonu 8 606 64572 (individualios psichologo konsultacijos), 8 674 53558 (mediacija), 8 694 91354 (asmeninis asistentas) arba atvykti į Palangos miesto bendruomeninius šeimos namus (Jūratės g. 42).

„Bendruomeniniuose šeimos namuose“ teikiamos paslaugos pristatytos ir su šeimomis bendraujantiems bei dirbantiems socialiniams partneriams – švietimo pagalbos tarnybos, vaiko teisių ir kitiems specialistams, kurie apie galimybę pasinaudoti nemokamomis paslaugomis informuos šeimas. Kreiptis į „Bendruomeninius šeimos namus“ galima ir savarankiškai, jei šeima mato tokį poreikį.  

Siekdami pagerinti Palangos miesto gyventojų gyvenimo kokybę, suteikti projekte dalyvaujančioms šeimoms įgūdžių savarankiškai įveikti iškilusius sunkumus ir krizes, pasirūpinti jų šeimos gerove, projekto įgyvendintojai ragina palangiškių šeimas aktyviai dalyvauti jiems siūlomose nemokamose veiklose. Šiuo metu jau vyksta registracija į nemokamas individualias psichologo bei mediatoriaus konsultacijas. Mediacija – tai konfidencialaus pobūdžio konfliktų sprendimo procesas (konfliktuojančių pusių sutaikymas turto dalybų, vaiko ugdymo/išlaikymo, skyrybų ir kitais klausimais), kuriame mediatorius padeda konfliktuojančioms šalims pasiekti priimtiniausią konflikto sprendimą.

Nuo rugsėjo bus pradedamos teikti ir nemokamos asmeninio asistento paslaugos fizinę ir (ar) kompleksinę negalią turintiems asmenims nuo 16 metų. Šio projekto tikslas – suteikti asmeninio asistento paslaugas 15-ai palangiškių, turinčių fizinę ir (ar) kompleksinę negalią, padedant jiems gyvento bendruomenėje, integruotis ir skatinti jų savarankiškumą.

Asmeninio asistento paslauga – namų ir viešojoje aplinkoje (palydint ir komunikuojant) individualiai asmeniui teikiama pagalba, padedanti įgalinti asmenį būti savarankišką ir užtikrinanti svarbiausias asmens gyvybines veiklos funkcijas (asmens higiena, mityba, judumas/mobilumas, socialiniai santykiai ir aplinka). Paslaugą galės gauti asmenys, turintys fizinę ir (ar) kompleksinę negalią, kuriems LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo tvarka nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis dėl fizinės ir (ar) kompleksinės negalios, kuri visiškai arba vidutiniškai apriboja jų veiklą, dalyvumą, ir kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.

Prioritetas gauti asmeninio asistento paslaugas teikiamas asmenims, kurie: lanko ugdymo įstaigą; dirba arba ieško darbo; siekia gyventi savarankiškai (išėjusiems iš stacionarios globos įstaigų); laukia eilėje gauti socialines paslaugas įstaigoje (iš jų prioritetą teikiant laukiantiems eilėje gauti stacionarios socialinės globos paslaugas).

Paslauga gavėjui bus teikiama iki 4 valandų per parą, 7 dienas per savaitę, atsižvelgiant į paslaugos gavėjo (jo šeimos, tėvų ar globėjų) poreikį. Projekto trukmė – 12 mėnesių.

Beje, šeimos, norinčios pasinaudoti projekto teikiamomis paslaugomis, tačiau neturinčioms kam užsiėmimų metu palikti savo mažylių, galės pasinaudoti ir nemokama trumpalaikės vaikų priežiūros paslauga. Vaikus, kurių amžius – nuo trejų iki šešerių metų, tėvams skirtų užsiėmimų metu prižiūrės specialistas. 

Palangos miesto savivaldybė
Bendruomeniniai šeimos namai nemokamos paslaugos palangiškiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936