Prezidentas Palangoje palydėjo vaikus pirmąsyk pamatyti jūros

Prezidentas Palangoje palydėjo vaikus pirmąsyk pamatyti jūros

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana Nausėdiene pajūryje dalyvavo socialinėje akcijoje „Pasveikink jūrą Palangoje“. 

Prezidentas Palangoje palydėjo vaikus pirmąsyk pamatyti jūros, nuotrauka-1

Šiemet Palanga ir vėl sukvietė jūros nemačiusius vaikus. Pirmą kartą susitikti su jūra iš įvairiausių Lietuvos pakraščių atvyko apie 500 sunkiai gyvenančių šeimų vaikų. Linksmoji eisena nuo Grafų Tiškevičių alėjos, lydima būgnų orkestro, pasiekė Jūratės ir Kastyčio skverą, kur vaikus pasitiko šalies Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia, o taip pat ir akcijos globėjas, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Prezidentas Palangoje palydėjo vaikus pirmąsyk pamatyti jūros, nuotrauka-2

Čia Jo Ekscelencija tarė vaikams sveikinimo žodį: „Aš gimęs Klaipėdoje, tad jūrą pamačiau labai jaunas. Prisimenu savo pirmą įspūdį, pagalvojau – juk negali ji būti tokia didelė, vis tiek kažkur turi matytis krantas. Man sakė, kad kitoje pusėje yra Švedija, aš taip visada stengdavausi ją pamatyti, bet man taip ir nepavyko. Gal šiandien kažkuriam iš jūsų pavyks pamatyti šios užjūrio šalies krantus. Linkiu geros nuotaikos ir puikių įspūdžių“, – sakė Prezidentas.

Prezidentas Palangoje palydėjo vaikus pirmąsyk pamatyti jūros, nuotrauka-3

Pirmoji ponia D. Nausėdienė pakvietė minią nekantraujančių vaikų kartu traukti Palangos tilto link, kur vaikų svajonė pagaliau virto tikrove – jie išvydo Baltiją. Vėliau ponia Diana susijaudinusi pakomentavo: „Reikia išvysti tų vaikų akis... Jų žvilgsniuose yra atsakymas, kodėl mums visiems reikia jautrumo, noro ir iniciatyvos, kad pasirūpintume ne tik savais, bet ir kitais vaikais. Tikiuosi, per tas kelias dienas Lietuvos vaikai įkvėps naujų įspūdžių, pajus bendrystės dvasią, užmegs naujas draugystes, gims naujos idėjos ir namo jie grįš subangavusia širdimi“.

Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ organizuojama prisidedant prie Nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Į Palangą atvykusių 7-10 metų vaikų laukia dviejų dienų programa: jų užimtumu rūpinsis profesionalūs animatoriai, vaikų lauks žaidimai bei atrakcijos, duris nemokamai atvers įvairūs muziejai. Žinoma, svarbiausia programos dalis – maudynės jūroje, tačiau kadangi jūra ne visada yra gera ir draugiška, vaikams čia vyks ir gelbėtojų vedami edukaciniai užsiėmimai. Vėliau vyks piknikas, kuriame mažieji vaišinsis pasienietiška koše, klausysis koncerto – daugelis visa tai patirs pirmą kartą.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Palanga socialinė akcija Pasveikink jūrą Palangoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938