XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019

XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019

07.31 19 val. Palangos kurorto muziejuje.

XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONISTŲ ORKESTRAS

IR DŽIAZO ATLIKĖJAS ANATOLY TARAN

Liepos 31 d. 19 val. Palangos kurorto muziejuje kviesime į dviejų dalių koncertą. Pirmoje dalyje pasirodys LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONISTŲ ORKESTRAS( vadovas T. Motiečius), kuriame gros kupini entuziazmo LMTA akordeono katedros studentai, į vienį sulydę savo nepalaužiamą energiją ir tarptautinių konkursų patirtį. Jų pasirodyme skambės ne tik puikiai žinomų klasikinių kūrinių transkripcijos, bet ir originali muzika, sukurta būtent akordeonų orkestrui. Kartu su orkestru pasirodys viešnia iš Suomijos, akordeonistė Sonja Vertainen.

Antroje koncerto dalyje-ypatingai laukiamas ir akordeono muzikos mylėtojams puikiai žinomas - energingas DŽIAZO ATLIKĖJAS IŠ BALTARUSIJOS ANATOLY TARAN. Jo pasirodymas, idealiai subalansuotas mėgstantiems virtuoziškas akordeono improvizacijas, todėl gaiviu ir veržliu džiazo skambesiu būsite nunešti tolyn nuo pilkos kasdienybės. Atlikėjas vedžioja džiazo, popso ir liaudiškos muzikos labirintais, sulig kiekvienu posūkiu nustebindamas nauju triuku. Akordeonistas Anatolijus Taranas galingais yriais skinasi kelią į prestižines pasaulio scenas, vieną po kito laimėdamas tarptautinius akordeono konkursus ir nuosekliai kurdamas savo kaip džiazo muzikanto įvaizdį – visi jo išleisti albumai pasižymi improvizacine dvasia.

Akordeono specialybės įkūrimo LMTA 60-mečio ir Jubiiliejinio XXV Tarptautinio akordeono festivalio PALANGA 2019 progomis, koncertas nemokamas!

08.01 20 val.

XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019

Svetlana Stavickaja (Daugpilis, Latvija) ir Vladimir Ušakov (Sankt-Peterburgas, Rusija)

Estradinės, pramoginės muzikos koncertas

Palangos Kurhauze ESTRADINĖS AKORDEONO MUZIKOS GERBĖJAMS VIRTUOZINĮ IR ITIN JAUSMINGĄ VAKARĄ DOVANOS SVETLANA STAVICKAJA, VLADIMIRAS UŠAKOVAS (LATVIJA- RUSIJA). Muzikantai Lietuvos publikai yragerai žinomi . Nuo pirmo apsilankymo Lietuvoje, kuris įvyko 1997 metais, jie dažnai pasirodydavo šalies koncertų salėse ir tapo itin laukiamu duetu koncertų salėse.

Abu atlikėjai visada ieškojimų kelyje, jų muzikiniai interesai apima platų barą nuo klasikinės muzikos per šiuolaikinių kompozitorių kūrinius iki estrados, džiazinės bei roko muzikos. Kupini kūrybinių jėgų, su pasitikėjimu žvelgdami į ateitį, Svetlana ir Vladimiras džiaugiasi ir laukia naujo susitikimo su juos mylinčiapublika.

Akordeono specialybės įkūrimo LMTA 60-mečio ir Jubiiliejinio XXV Tarptautinio akordeono festivalio PALANGA 2019 progomis, koncertas nemokamas!

DVIGUBA AFIŠA

08.01 18 val. Kamerinės muzikos vakaras

Kamerinis ansamblis "DUO DUENDE" (Lenkija)

Elwira Sliwkiewicz-Cisak (akordeonas), Jakub Niedoborek (gitara)

Puikūs, profesionalūs atlikėjai ir pedagogai kviečia į kamerinės muzikos koncertą.

Programoje: Maximo Diego Pujol, Lasse Pihlajamaa, Astor Piazzolla, Viačeslav Siemionov bei kitų kompozitorių kūriniai

08.02 19 val. Palangos Vlado Jurgučio pagrindinėje mokykloje.

JAUNIEJI VIRTUOZAI - DMITRIJ ŽARIKOV (Ukraina)

Dmitrij Žarikov - nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas, Charkovo regioninės filharmonijos solistas.

Studijavo Charkovo Kotlyarevskio nacionaliniame menų universitete, nusipelniusio Ukrainos artistoprofesoriaus M. A. Vladimirovičiaus klasėje.

StažavosiS. Rachmaninovo vardo Rostovo muzikos akademijoje, nusipelniusio Rusijos menininko profesoriaus Jurij Šiškin klasėje.

Dmitrij Žarikov yra gerai žinomas jaunas muzikantas. Jisyra daugelio Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Prancūzijos, Belgijos, Vokietijos festivalių ir konkursų dalyvis, laureatas ir svečias.

Jauno, talentingo virtuozo iš Ukrainos pirštų miklumas ir subtiliai jautrus muzikavimas, stebina publiką ir nepalieka nei vieno abejingo.

Akordeono specialybės įkūrimo LMTA 60-mečio ir Jubiliejinio XXV Tarptautinio akordeono festivalio PALANGA 2019 progomis, koncertas nemokamas!

Rugpjūčio 03 d. 19 val.

XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019

Festivalio uždarymo koncertas

Dalyvauja festivalioužsienio svečiai, Tarptautinių konkursų laureatai, meno ir muzikos mokyklų auklėtiniai ir jungtinis tarptautinis akordeonistų mokytojų orkestras.

Vadovas ir dirigentas prof. Ričardas Sviackevičius.

Solistai: tarptautinių konkursų laureatė, LNOB solistė Agnė Stančikaitė (sopranas)

Tarptautinių konkursų laureatas,Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos auklėtinis bei Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo “Pagalba Lietuvos vaikams” globotinisMantas Leonardo Lizzi (akordeonas)

XXV Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019 LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONISTŲ ORKESTRAS DŽIAZO ATLIKĖJAS BALTARUSIJA ANATOLY TARAN
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936