Palangos gintaro muziejuje - Egidijaus Buožio koncertas "Labirintas"

Palangos gintaro muziejuje - Egidijaus Buožio koncertas "Labirintas"

Liepos 19 d., penktadienį, 19 val. Palangos gintaro muziejuje pianistas, kompozitorius, prodiuseris EGIDIJUS BUOŽIS surengs solinį koncertą pavadinimu LABYRINTH. Tai jau septintasis autorinis jo albumas, įgrotas su pasaulinio lygio muzikais: amerikiečiais gitaristu Al DiMeola bei bosininku Brianu Brombergu, prancūzų būgnininku Xavieru Desandre' Navarre, albume taip pat dalyvauja ispanų fleitininkas Domingo Patricio bei ilgametis Egidijaus bendražygis violončelininkas Vytautas Sondeckis.

Albumo pristatymas įvyko 2019 m. balandžio 12-ą dieną Hamburge (Vokietija), o šiuo koncertu Palangos gintaro muziejuje  E. Buožis pradeda šio albuno pristatymo koncertinį turą Lietuvoje. Koncerto programoje skambės solinės šio albumo kompozicijų versijos. 

Pianistas, kompozitorius, prodiuseris ir dėstytojas EGIDIJUS BUOŽIS muzikoje plėtoja mainstream tradiciją, ankstyvųjų fortepijoninių stilių elementus siedamas su moderniojo džiazo raiška, įliedamas ir akademinės muzikos atspindžių. Koncertuoja solo, yra dalyvavęs bendruose koncertuose su Lietuvos nacionaliniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat groja muzikiniuose projektuose kartu su garsiais Lietuvos bei užsienio džiazo atlikėjais, dalyvauja įvairiuose džiazo forumuose, seminaruose, simpoziumuose. Yra įrašęs ir išleidęs keletą CD, vienas ryškiausių –bendras tarptautinis projektas su tokiais pasaulinio garso atlikėjais kaip Cæcilie Norby, Larsas Danielssonas, Arve Henriksenas, Vytautas Sondeckis ir kt. Pianisto repertuaras platus – nuo džiazo standartų iki originalių šiuolaikinių kompozicijų. Lietuvos Gineso rekordininkas. 2015 m. bala

ndžio mėn. Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje Vilniuje jis fortepijonu atliko vienos kompozicijos rečitalį, trukusį 1 val. 12 min., kuris buvo įtrauktas į Lietuvos Gineso rekordų knygą.

Palangos gintaro muziejus pianistas kompozitorius prodiuseris EGIDIJUS BUOŽIS solinis koncertas LABYRINTH
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938