Sakartvelo šokių ir muzikos ansamblis „Gori“ atšaukė koncertą Palangoje

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Organizatoriai informuoja,  kad 2019-07-28 planuotas Sakartvelo muzikos ir šokio ansamblio GORI koncertas Palangos koncertų salėje dėl menko susidomėjimo yra atšauktas.

Dar nuo praėjusio amžiaus pradžios savo istoriją rašantis Sakartvelo (Gruzijos) liaudies dainų ir šokių ansamblis „Gori“ sugrįžta į Palangą ir liepos 28 dieną surengs nepalaužiamos dvasios pasirodymą Palangos koncertų salėje. 

„Ansamblio „Gori“ koncertas – kaskart nauja pažintis su užburiančia sakartvelų tautos kultūra. Kiekvienas ore sklendžiančių šokėjų judesys, kiekviena įstabiais vokaliniais gebėjimais apdovanotų dainininkų frazė, kiekvienas spalvingų liaudies kostiumų dygsnis pasakoja šimtmečius besitęsiančią Sakartvelo istoriją“, - sako ansamblio „Gori“ prodiuseris, Sakartvelo kultūros puoselėtojas ir Lietuvos bičiulis Zaza Mezvrishvili.

Beveik 40 narių trupė, kurią sudaro puikūs šokėjai, vokalistai ir muzikantai, Palangoje atliks specialią Sakartvelo liaudies dainų ir šokių programą. Šį kartą joje išgirsite ir lietuvišką kūrinį – dėkingumo ženklą Lietuvai, kuri daugiau negu dešimtmetį remia Sakartvelą ir jo žmones kovose už laisvę.

Gori regiono šokėjų ir dainininkų ansamblis gyvuoja nuo 1920-ųjų. Jo misija - saugoti Kartli regiono savitumą bei garsinti Gori miesto vardą, pristatant pasauliui išskirtines šio krašto tradicijas.

Ansamblio istoriją pradėjo nusipelnęs dainavimo pedagogas ir dirigentas Sandro Kavsadze. „Gori“ tapo pirmuoju rytų Gruzijos folkloro ansambliu, kuris gaivino gruzinišką kultūrą ir tradicijas. Per ilgą ansamblio gyvavimo laikotarpį su atlikėjais dirbo talentingi dainavimo pedagogai, choreografai ir dirigentai: Vakhtang Tsereteli, Kolia Bakhtadze, Jano Bagrationi, Bukhuti Darakhvelidze, Zakro Zaridze, Anzor Kupradze ir kiti. 

Nors ir pristato archajiškas savo krašto tradicijas, „Gori” geba talentingai ir aktualiai apie jas pasakoti šio laikmečio kontekste, o tai ansamblio pasirodymams suteikia ypatingo išskirtinumo ir vertės.

Daugiau informacijos – Bilietai.lt

Organizatorių inf.
Ansamblis Gori koncertas Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938