Gerinant pasiekiamumą - dėmesys bendradarbiavimui ir regiono konkurencingumo didinimui

Gerinant pasiekiamumą - dėmesys bendradarbiavimui ir regiono konkurencingumo didinimui

Liepos 11-ąją Klaipėdoje vyko bendrovės Lietuvos oro uostai organizuotas susitikimas su LOT avialinijomis. Šis susitikimas yra dalis Lietuvos oro uostų inicijuoto projekto, pavadinto „Blitz“ sesijomis, kuriose siekiama sutelkti valstybės institucijų, savivaldybių organizacijų, verslininkų asociacijų bei atskirų įmonių pastangas tam, kad visuose šalies oro uostuose atsirastų verslui, miestams ir regionams reikalingiausios skrydžių kryptys ir jų dažniai.

 „Klaipėdos regiono pasiekiamumo gerinimas yra viena iš asociacijos „Klaipėdos regionas“ prioritetinių veiklos krypčių. Tam, kad būtume patraukli ir konkurencinga turizmo, verslo bei investicijų pritraukimo kryptis, turime kurti stipraus regiono įvaizdį, suformuodami aiškius vertės pasiūlymus. Tai yra nuolatinis procesas, reikalaujantis regiono suinteresuotų šalių įsitraukimo ir realių pastangų spręsti bendrus iššūkius, tokius kaip sezoniškumas. Džiaugiamės skrydžių plėtros klausimais aktyviai bendradarbiaudami su Lietuvos oro uostų komanda – matome, kad reikšmingi pokyčiai jau vyksta“, – sakė asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Klaudija Kionies.

Renginyje, kartu su Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“, „Keliauk Lietuvoje“, „Investuok Lietuvoje“, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais, pristatėme Klaipėdos regiono ir visos Lietuvos turizmo, verslo ir investicijų potencialą. Su LOT avialinijų atstovais aptartos vykdomo sezoninio skrydžio Palanga–Varšuva–Palanga ir naujų skrydžių plėtros galimybės.

Lietuvos oro uostai „Blitz“ sesijas organizuoja nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio. Šiuose susitikimuose Lietuvos oro uostų atstovai bei partneriai oro linijoms teikia kompleksiškus pasiūlymus, aptariamos naujos bendradarbiavimo galimybės tarp visų partnerių stiprinant šalies ir regionų įvaizdį. Sesijose diskutuojama apie iššūkius, su kuriais susiduriama plečiant Lietuvos pasiekiamumą oro linijomis: keliautojams nežinoma maža rinka, ribotos priemonės skatinant partnerių įsitraukimą, jau esamų krypčių išlaikymo rizika, ES reguliavimas bei, žinoma, oro bendrovių sprendimai.

Svarstydamos dėl naujo skrydžio atidarymo, oro bendrovės dažniausiai renkasi ne oro uostą, bet vertina šalį, miestą, regioną, kitaip – rinkos dydį, paklausą ir operacines galimybes. Dėl šios priežasties, siekiant plėsti Lietuvos bei Klaipėdos regiono pasiekiamumą, itin svarbu tapti konkurencingiems kitų šalių oro uostų kontekste. Neabejotinas sėkmės raktas – skirtingų suinteresuotų šalių susitelkimas bendram tikslui.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto galima skristi septyniomis kryptimis – į Varšuvą, Rygą, Oslą, Minską, Londoną, Kopenhagą ir Dortmundą. Nuo spalio mėnesio pradedamas vykdyti naujas skrydis į Norvegijos miestą Bergeną su aviakompanija „Norwegian Air Shuttle“.

Palangos miesto savivaldybė
Palangos oro uostas pasiekiamumas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936