''Tautiška giesmė'' liepos 6 – ąją suskambės ir iš Donato Montvydo lūpų

© E. Genio / LRT nuotr.
© E. Genio / LRT nuotr.

Liepos 6 – ąją dieną, minint Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, visame pasaulyje skambės „Tautiška giesmė“. Prie šios iniciatyvos jungiasi ir žinomas atlikėjas Donatas Montvydas, kuris būtent šią dieną Palangos koncertų salėje surengs vienintelį šios vasaros koncertą kartu su kameriniu orkestru. Pasak dainininko, tai bus tikrai jaudinanti akimirka, reikalaujanti didelės atsakomybės.

„Esu mūsų šalies patriotas ir tokios dienos tikrai didelė šventė. Šiais metais taip jau sutapo, kad Palangoje surengsime koncertą su kameriniu orkestru. Būtų didelė klaida, jeigu į vakaro programą neįtrauktume Lietuvos himno. Taigi paruošėme aranžuote kartu su orkestru ir tą vakarą giedosime „Tautišką giesmę“ su visais susirinkusiais“, – teigia Donatas. 

Nors D. Montvydas scenoje jau daugelį metų, tai bus jo pirmas kartas, kuomet Lietuvos himną atliks viešai prieš minią žmonių. 

„Kad ir kaip keistai tai skambėtų, bet tai yra tiesa. Man himno giedojimas viešai daugybei žmonių – bus pirmas kartas. Visada sakiau, kad šiam žingsniui atlikėjas turi subręsti ir išlaukti tinkamo momento, nes tai didelė atsakomybė. Dabar jaučiu, kad galiu žengti šį žingsnį“, – atvirauja garsus atlikėjas. 

Liepos 6 – ąją dieną Palangos koncertų salėje Donatas pristatys hitais spėjusias tapti savo dainas, bei visiškai naujas, kurioms sukurtos specialios aranžuotės, skambėsiančios kartu su kameriniu orkestru. 

„Kai pirmą kartą susitikome su orkestru ir pradėjome repetuoti, pats pagalvojau „oho, kaip kitaip gali skambėti mano paties kurtos dainos“. Labai džiaugiuosi šiuo koncerto formatu ir labai kviečiu visus, kurie bus pajūryje jaukiai praleisti šeštadienio vakarą drauge“, – kviečia D. Montvydas. 

Bilietus į Palangos koncertų salėje vyksiantį dainininko koncertą kartu su kameriniu orkestru platina bilietai.lt

Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena Tautiška giesmė Donatas Montvydas Palangos koncertų salė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938