Palangos vaikų reabilitacijos sanatorijoje „Palangos Gintaras“ vyko renginys „Aš noriu būti saugus“

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Birželio 3 d. Palangos vaikų reabilitacijos  sanatorijoje „Palangos Gintaras“ buvo vykdomas Palangos miesto savivaldybės organizuojamas renginys „Aš noriu būti saugus“. Vaikams buvo pasakojama ne tik kaip apsisaugoti nuo pavojų, bet ir kaip jų išvengti. Prie šio renginio prisijungė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos skyriaus  atstovai, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Klaipėdos civilinės saugos skyriaus bei Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos atstovai.

Renginys buvo linksmas ir smagus - vaikai vykdė užduotis, jas sprendė. Už tai buvo dalinamos gausios dovanos: balionai, atšvaitai, spalvinimo knygutės, informaciniai lankstinukai. Sanatorijos vaikams buvo suteikta galimybė patiems dalyvauti ir  traukti laimėjimus loterijoje, organizuotoje Palangos miesto savivaldybės. Visą šį renginį vaikai buvo džiuginami antspaudu „Aš noriu būti saugus“, vaišinami saldainiais bei laimingieji pasipuošė vasariškomis kepuraitėmis, kurias padabino tarptautinis civilinės gynybos ženklas.   

Pasak Palangos miesto savivaldybės specialistės civilinei saugai Aistė Kairytės, šis renginys skirtas Vaikų gynimo dienai paminėti. Šiuo renginiu siekiama, kad vaikai savo gyvenamojoje aplinkoje pasijustų saugūs ir turėtų teisę gyventi nieko nebijodami. Kad visada žinotų: kai aš sergu, man turi būti suteikta medicinos pagalba, kai kyla gaisras, laiku turiu iškviesti ugniagesius, kai vyksta artimoje aplinkoje smurtas, kviesti policijos pareigūnus.

Vaikai galėjo patenkinti savo smalsumą paliesdami tarnybų darbo arsenalą, įlipti į tarnybinius transportus, pasimatuoti darbo aprangas, susipažinti su prietaisais, kurie reikalingi darbo metu. Renginio pabaigą vainikavo Palangos miesto ugniagesių į orą paleista vandens čiurkšlė, kurio metu nei vienas vaikas nepraleido progos joje išsimaudyti.

Palangos miesto savivaldybė
Palangos Gintaras renginys Aš noriu būti saugus Palangos miesto savivaldybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936