Lietuvos nacionalinio muziejaus edukatoriai svečiuosis Palangoje

Lietuvos nacionalinio muziejaus edukatoriai svečiuosis Palangoje

Birželio 4-7 dienomis Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje J. Šliūpo memorialinėje sodyboje Palangoje svečiuosis muziejaus edukatoriai iš Vilniaus, kurie pradinių klasių mokiniams ves edukacines programas „Karalius Mindaugas. Lietuvos valstybės susidarymas“, „Uždrausta knyga ir daraktorių mokyklos“, „Vaikai ir žaislai“, „Nuo grūdo iki kepalo“.

Anot muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėjos Birutės Kazlauskienės, šie užsiėmimai yra itin vertinami, nes mokiniai aktyviai įtraukiami į interaktyvią ugdomąją veiklą, skatinamas jų smalsumas, noras pažinti, didžiuotis savo krašto istorija, žavėtis garsiomis istorinėmis asmenybėmis, jų nuveiktais darbais.

„Į Palangą vykstame su visomis edukacinėmis priemonėmis. Vaikai dalyvaus vaidybiniame-teatralizuotame žaidime „Mindaugo karūnacija“, sužinos kodėl ir kada mūsų krašte veikė slaptosios mokyklos, galės išbandyti rašybos su žąsies plunksna, grifeliu ant grifelinės lentelės ypatumus, skaitys tų laikų elementorius. Mažieji galės susipažinti su mūsų prosenelių vaikyste, žaisti su jų žaislais, kurie labai skiriasi nuo dabartinių“ – pasakoja B. Kazlauskienė.

Visos laisvos vietos jau yra rezervuotos, tačiau ugdymo įstaigų darbuotojai, mokytojai yra kviečiami atvykti į J. Šliūpo memorialinę sodybą muziejaus darbo metu, kur bus supažindinti su edukacine programa, galės gauti pažintinės medžiagos, paskaityti programų aprašymus ir pakalbėti dėl bendradarbiavimo.

Edukacinė programa pažinimas – plati geografinė skalė ir teminė aprėptis

Edukacija muziejuje yra vykdoma pagal plačios geografinės skalės (užsiėmimai vyksta Vilniuje, Kudirkos Naumiestyje, Palangoje ir Ožkabaliuose) ir tematinės aprėpties edukacinę programą „Pažinimas“. Ją išvystyti ir nuosekliai pasakoti Lietuvos istoriją nuo priešistorinių iki naujausiųjų laikų leidžia muziejuje saugomi svarbiausi Lietuvos archeologijos, istorijos, etninės kultūros rinkiniai.

„Edukacinė programa „Pažinimas“ muziejuje dėsningai vykdoma ir plėtojama jau daugiau nei 20 metų. Užsiėmimai yra išgryninti pagal mokyklinio ugdymo kursą, todėl pedagogai programas gali pasirinkti pagal tuo metu nagrinėjamą temą ir reikalingą medžiagą“ – pasakoja B. Kazlauskienė.

Muziejaus edukatoriai kiekvienais mokslo metais surengia daugiau nei tūkstantį edukacinių užsiėmimų, kuriuose dalyvauja per 20 tūkstančių dalyvių iš visos Lietuvos.

Muziejus Edukacija Įvykiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936