Vakarienė 165 m aukštyje, rekordų apsuptyje

Vakarienė 165 m aukštyje, rekordų apsuptyje

Vilniaus Televizijos bokštas yra ypatinga, istorinė vieta. Tačiau ji žinoma ne tik dėl Sausio 13-osios įvykių ar dėl to, jog yra aukščiausias Lietuvos pastatas. TV bokštas pastaraisiais metais siekia vis naujų rekordų, kurie nuolat patraukia vilniečių ir sostinės svečių dėmesį.

Rekordai

Štai 1999 m. birželio 12 d. Radijo dienos proga organizuoto bėgimo į TV bokštą metu Petras Pranckūnas greičiausiai – per 5 min. ir 3,8 s – evakuaciniais laiptais užbėgo į restoraną „Paukščių takas“. Jis įveikė 917 laiptelių ir pakilo į 165 m aukštį. Greitaeigis liftas šią distanciją įveikia per 45 s. Tų pačių metų vasario 15 d. Vilniaus TV bokšte buvo pakelta tautodailininkės Birutės Janavičienės nuvyta 326 m ilgio ir 3,5 cm pločio tautinė juosta. O nuo gruodžio 25 d. kasmet kalėdiniu laikotarpiu Vilniaus TV bokštas tampa stilizuota Kalėdų egle. Moderniai šviesos instaliacijai naudojamos 32 girliandos (vienos ilgis – 170 m), bendras lempučių skaičius būna apie 6000 vnt., girliandų svoris – apie 1339 kg.

2000-ųjų liepos 6 d. buvo iškelta didžiausia Lietuvos vėliava. Ji svėrė 80 kg, kartu su virvėmis – 130 kg., jos plotas buvo 1215 kv. m. Po 9-erių metų, gegužės 18 d., vienas garsiausių B.A.S.E. šuolininkų Cedricas Dumontas atliko šuolį su parašiutu nuo Vilniaus TV bokšto.

2006 m. rugpjūčio 19 d., pirmąją Pasaulio vyrų krepšinio čempionato Japonijoje dieną, TV bokštas virto didžiausiu šviečiančiu krepšio lanku. Lanko skersmuo buvo 34,7 m, tinklelio ilgis – 40 m. Tam buvo panaudota 2560 m šviečiančių laidų. Na, o 2011 m. rugpjūčio 29 d. TV3 sezono ir didžiojo „EuroBasket 2011“ čempionato atidarymo šventės metu ant Vilniaus TV bokšto vėl sužibo krepšinio krepšys. Šviesos įsijungė tuometiniam Vilniaus merui Artūrui Zuokui paspaudus simbolinį mygtuką, ir netrukus pažiro įspūdingi fejerverkai.

Vakarienė 165 m aukštyje, rekordų apsuptyje, nuotrauka-1

Restoranas „Paukščių takas“

TV bokšto restoranas „Paukščių takas“, kviečia į nešdildomų įspūdžių vakarienę 165 m aukštyje! Pačio TV bokšto aukštis – 326 m, tačiau restoraną rasite pastato žiedinėje dalyje – 19-ame aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais).

Restoranas sukasi aplink savo ašį. Vienas ratas padaromas per 55 min. Esant giedram orui Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro restorano langus matomos net 50 km spinduliu.

Pro langus galėsite matyti: Spaudos rūmus, Prezidentūrą, Šv. Petro ir Povilo bažnyčią, Operos ir baleto teatrą, Trijų Kryžių kalną, Gedimino pilį, Arkikatedrą, Valdovų rūmus, Šv. Onos bažnyčią, VU, Užupio Angelą, Rotušę, Aušros vartus, Vingio parką, Vilniaus oro uostą, Litexpo, Gariūnų turgų.

Po gardžios vakarienės, dar galėsite aplankyti TV bokšte viešai lankomas erdves:

 · Laisvės kovų muziejus, įsikūręs TV bokšto 1 aukšte

 · Antenų parkas, įsikūręs šalia TV bokšto.

Vakarienė 165 m aukštyje, rekordų apsuptyje, nuotrauka-2

Taigi, atvykę į šį istorinį pastatą ne tik skaniai ir sočiai pavalgysite, bet ir pamatysite visas Vilniaus lankytinas vietas, pasidžiaugsite rekordais bei laimėjimais, aplankysite įdomų muziejų bei šalia esantį parką. Tai puiki proga nušauti kelis zuikius vienu šūviu!

Televizijos bokštas Vakarienė TV bokšte TV bokštas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928