Turbūt daugelis žino, kad feta sūris yra neatskiriama graikiškos virtuvės dalis. Iš šio sūrio galima pagaminti daug patiekalų turint fantazijos. Siūlome jums nuostabaus skonio kepsnį, kuris tinka vegetarams ir tiems, kam atsibodo mėsos patiekalai, nori paįvairinti savo dienos meniu. Paprastai ir greit paruošiamas receptas padės kiekvienam, kuris neturi laiko ilgai sukiotis virtuvėje. Na, pabandom.
Jums reikės:
600 gr fetos sūrio
1 kiaušinio
50 gr duonos džiūvėsėlių
Juodųjų pipirų
Žemės riešutų aliejaus
Paruošimas:
Perpjaukite feta sūrį per pusę, kad gautųsi nemažo dydžio riekė. Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį ir pipirus (nedėkite druskos, feta sūris natūraliai turi sūrų skonį!). Pamirkykite sūrio riekes į kiaušinio masę ir tuomet greit išvoliokite sūrį į duonos džiūvėsius. Viską kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant žemės riešutų aliejaus, kol kepsneliai įgaus auksinę spalvą. Šį patiekalą gardinkite šviežiomis salotomis su alyviniais pomidorais ir avokadu. Kartais taip paprasta pasigaminti skanų patiekalą!