Klaipėdoje padėkota moteris ir vaikus gelbėjusiems gyventojams

Klaipėdoje padėkota moteris ir vaikus gelbėjusiems gyventojams

Klaipėdos meras padėkojo trims vyrams, gelbėjusiais Melnragėje į nelaimę patekusias dvi moteris ir du vaikus. Modestas Bubliauskas, Valdas Butkus ir Denis Moskalenko apsilankė miesto rotušėje, kur jiems buvo padėkota už pilietiškumą bei įteikta po suvenyrą su Klaipėdos miesto herbu.

„Tai didžiausios pagarbos ir įvertinimo vertas žygdarbis. Turbūt visi turėjote vienintelį tikslą, kaip vaikus ir moteris saugiai perkelti į krantą. Tai įkvepiantis pavyzdys bei pati įtikinamiausia ir nuoširdžiausia iliustracija, kai žmogus galvoja, kaip padėti kitam, o ne stebi bei laukia, kol kažkas kitas išgelbės. Džiaugiuosi, kad pavyko Jus rasti, taip pat noriu surasti ir kitus gelbėjimo operacijoje dalyvavusius žmones, kurie šiandien dar neatsiliepė ar negalėjo atvykti“, – sakė Klaipėdos meras.

 Vyrai savo poelgio nesureikšmino ir teigė, jog tą patį jų vietoje būtų padarę ir kiti. Incidentas įvyko sekmadienį, kai jūroje ant ledų sangrūdos užlipusias moteris su vaikais vanduo atkirto nuo kranto. Įvykį pamatę žmonės suskubo padėti – susikibę rankomis sudarė „gyvą grandinę“ ir ištraukė moteris bei vaikus ant kranto. Po šio įvykio meras pakvietė visus pasidalinti informacija apie neeilinį poelgį kuo plačiau, kad būtų galima surasti drąsius žmones ir jiems padėkoti. Jei esate vienas iš jų arba pažįstate kurį nors gelbėjimo operacijoje dalyvavusį asmenį, kviečiame kreiptis el. paštu [email protected].

Klaipėdos miesto savivaldybė
MELNRAGĖ JŪRA PAPLŪDIMYS GELBĖTOJAI MERAS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936