Ilgai lauktas KMT finalinis ketvertas: „Žalgirio“ triumfu neabejoja niekas

Ilgai lauktas KMT finalinis ketvertas: „Žalgirio“ triumfu neabejoja niekas

Didžiausias metų Lietuvos krepšinio renginys įvyks jau šį savaitgalį. „Siemens“ arenoje vyksiantis Karaliaus Mindaugo taurės finalinis ketvertas suburs visas stipriausias Lietuvos ekipas. Būtent šiuo metu LKL pirmenybėse pirmaujančios ir praėjusį sezoną pirmas keturias vietas užėmusios ekipos susigrums savaitgalį Vilniuje.

Lengviausiu keliu į pusfinalį pateko titulą ginantis Kauno „Žalgiris“, kuris „Šiaulius“ per dvejas rungtynes įveikė net 68 taškų skirtumu (204:136). Taip pat itin saugų pranašumą susikrovė Panevėžio „Lietkabelis“, kuris Pasvalio „Pieno žvaigždes“ įveikė 35 taškų skirtumu (182:147).

Tuo metu Vilniaus „Rytui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“ pasistengti reikėjo kur kas labiau. Vilniečiai Utenos „Juventus“ per du susitikimus palaužė 13 taškų skirtumu (163:150). Tuo metu „Neptūnas“ Prienų „Skycop“ įveikė 9 taškų skirtumu (174:165).

Būtent lengviausiai į finalinį ketvertą žengusios „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ ekipos susigrums pirmajame pusfinalyje, kai „Rytas“ savo namų tvirtovę bandys ginti nuo „Neptūno“ krepšininkų.

Kauno „Žalgiris“

„Žalgiris“ šį sezoną panevėžiečius įveikė jau du kartus: spalį kauniečiai šventė pergalę 71:58, o prieš mėnesį Panevėžyje „Žalgiris“ vos išnešė sveiką kailį ir šventė pergalę 73:69. Kauniečiai šį sezoną taip pat abu kartus įveikė ir „Rytą“ (76:69, 95:86), tačiau „Neptūno“ riešutas Lietuvos čempionams yra neperkandamas. Kauniečiai abu kartus šį sezoną nusileido uostamiesčio ekipai (60:75, 93:98). Vis dėlto į duobę Eurolygoje įkritęs „Žalgiris“ „Siemens“ arenoje bus ryškus favoritas, kurio pergale tiki ir „TOPsport“ ekspertai, ir krepšinio fanai.

Pergalių/pralaimėjimų santykis prieš kitas ketverto komandas: 4/2

„TOPsport“ bukmekerių duodama tikimybė triumfuoti KMT finaliniame ketverte: 65 proc.

„TOPsport“ klientų pasirinkimas lažinantis, kad triumfuos „Žalgiris“: 85 proc.

Vilniaus „Rytas“

Vilniečiai išvengė katastrofos Utenoje ir nepraleis namuose vyksiančio finalinio ketverto. „Rytas“ su „Neptūnu“ šį sezoną pasidalino po vieną pergalę (66:78, 93:78). Vis dėlto, tai yra vos viena iš dviejų „Ryto“ pergalių šį sezoną prieš kitas finalinio ketverto komandas, su kuriomis jau susitiko septynis kartus. Vilniečiai pralaimėjo abudu kartus „Žalgiriui“, o „Lietkabelį“ įveikė kartą per tris bandymus (83:94, 95:73, 75:96). Vis dėlto, prasčiausias tarpusavio santykis iš visų keturių komandų netrukdo vilniečiams būti antrai geriausiai vertinamai komandai finaliniame ketverte.

Pergalių/pralaimėjimų santykis prieš kitas ketverto komandas: 2/5

„TOPsport“ bukmekerių duodama tikimybė triumfuoti KMT finaliniame ketverte: 20 proc.

„TOPsport“ klientų pasirinkimas lažinantis, kad triumfuos „Rytas“: 10 proc.

Klaipėdos „Neptūnas“

Nors uostamiesčio ekipa su vilniečiaias pasidalino po pergalę, „Neptūnas“ yra vienintelė komanda, kuri gali pasigirti tuo, jog ne tik nepralaimėjo „Žalgiriui“ bet dar ir dukart jį įveikė. Tuo metu su panevėžiečiais „Neptūnas“ taip pat pasidalino po pergalę (76:89, 100:76). Lygiai toks pat tarpusavio santykis kaip ir „Žalgirio“ klaipėdiečiams leidžia būti tik trečioje vietoje pagal bukmekerių prognozes.

Pergalių/pralaimėjimų santykis prieš kitas ketverto komandas: 4/2

„TOPsport“ bukmekerių duodama tikimybė triumfuoti KMT finaliniame ketverte: 10 proc.

„TOPsport“ klientų pasirinkimas lažinantis, kad triumfuos „Neptūnas“: 2,5 proc.

Panevėžio „Lietkabelis“

Nors panevėžiečiai dukart įgelė vilniečiams, kartą „Neptūnui“ ir buvo arti to, kad nubaustų „Žalgirį“ – jų galimybės yra vertinamos prasčiausiai. „Lietkabelis“ jau pusfinalyje turės susigrumti su grėsmingai atrodančiu „Žalgiriu“. Nors „Lietkabelis“ nustebino daugelį taip lengvai susidorodamas su „Pieno žvaigždėmis“, tai jo akcijų kaip reikiant nepakėlė.

Pergalių/pralaimėjimų santykis prieš kitas ketverto komandas: 3/4

„TOPsport“ bukmekerių duodama tikimybė triumfuoti KMT finaliniame ketverte: 5 proc.

„TOPsport“ klientų pasirinkimas lažinantis, kad triumfuos „Lietkabelis“: 2,5 proc.

KMT FINALINIS KETVERTAS KREPŠINIS KAUNO ŽALGIRIS VILNIAUS RYTAS KLAIPĖDOS NEPTŪNAS PANEVĖŽIO LIETKABELIS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938