„Gintarėlio“ parodoje – piešiniai iš keliasdešimties Lietuvos darželių

„Gintarėlio“ parodoje – piešiniai iš keliasdešimties Lietuvos darželių

Pastarieji metai Lietuvai nepaprasti ir įsimintini, tai šimtmečio metai. Kad jie užsibaigtų taip pat gražiai kaip ir prasidėjo, Palangos lopšelio-darželio „Gintarėlis“ pedagogai organizavo respublikinę kūrybinių darbų parodą „100-mečio Kalėdoms tau linkiu...“. Parodos tikslas –ugdyti tautiškumo, pilietiškumo jausmą, meilę savo gimtajam kraštui ir jo žmonėms.

Paroda sulaukė didelio susidomėjimo, atsiųsta net 242 piešiniai iš 58 Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Vaikų kūrybiniai darbai su palinkėjimais yra skirti Lietuvai, tėvams, seneliams, mokytojams, emigrantams, našlaičiams bei geriausiems draugams. Kad ši paroda džiugintų ne tik darželio bendruomenę, bet ir visus Palangos gyventojus, piešiniai eksponuojami darželio–lopšelio „Gintarėlis“ lauko erdvėje.

Daug gražių atsiliepimų sulaukėme iš Palangos gyventojų. Praeiviai ne tik grožėjosi darbais, juos fotografavo, bet ir dėkojo už gražią idėją. Šiltų žodžių negailėjo ir menininkas Vytautas Kusas, jis taip pat neliko abejingas parodos idėjai.

Atidarymo šventėje vaikus linksmino Kalėdų senelio nykštukės. Jos kartu su vaikais ne tik šoko ar kitaip linksmai leido laiką, bet ir teiravosi, ko mažieji palinkėtų Lietuvai 100-mečio Kalėdų proga. Ugdymo įstaigos nuotr.

Atidarymo šventėje vaikus linksmino Kalėdų senelio nykštukės. Jos kartu su vaikais ne tik šoko ar kitaip linksmai leido laiką, bet ir teiravosi, ko mažieji palinkėtų Lietuvai 100-mečio Kalėdų proga.

Vyresniųjų grupių vaikai, priešmokyklinukai Lietuvai linkėjo susikaupimo, santarvės, sveikų vaikų ir .t.t.

Šventės pabaigoje direktorė Ilona Milkontė sveikinimo kalboje padėkojo pedagogėms Ingai Rupšienei, Indrei Mažonienei, Danguolei Kurpienei bei Lukrecijai Gabrėnienei už piukią idėją organizuoti parodą lauko erdvėje, o 100-mečio Kalėdų proga Lietuvai linkėjo išugdyti sąžiningą, savo šaliai atsidavusią kartą, kuri kurtų dorą kitų kartų ateitį, tuo pačiu saugodama senolių papročius ir tradicijas.

Respublikinė paroda „100-mečio Kalėdoms tau linkiu...“ lopšelio-darželio „Gintarėlis“ lauko erdvėje bus eksponuojama iki sausio 6 d., todėl norinčiusapžiūrėti mielai kviečiame apsilankyti.

Inga Rupšienė, Indrė Mažonienė,

pedagogės

Palangos Lopšelio Darželio Gintarėlis paroda 100mečio Kalėdoms Tau Linkiu
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929