Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas

Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas

Šeštadienį Palangos koncertų salėje snigo gerumu – į Šimtmečiui skirtą renginį susirinkę palangiškiai ir kurorto svečiai tapo pirmojo, tačiau, neabejojama, tradiciniu tapsiančio gerumo renginio dalyviais.

Šventinis vakaras susirinkusiuosius pirmiausia perkėlė į praeitį – prisiminti svarbiausi Palangos pastarojo šimtmečio įvykiai. Taip paminėta visai šaliai svarbi sukaktis – Lietuvos Nepriklausomybės Šimtmetis.

Antrojoje šventinio renginio dalyje dėkota palangiškiams, kurie savo tyliais darbais keitė kitų žmonių, esančių šalia, gyvenimus. Jiems už gerumą įteiktos menininko Algio Pociaus sukurtos Gintarinės snaigės.

Ne tik Palangos, bet ir kitų miestų gyventojai visą mėnesį siūlė žmones, vertus būti apdovanotus Gintarinėmis snaigėmis. Kompetentinga komisija, susidedanti iš kurorto mero Šarūno Vaitkaus, Palangos miesto garbės pilietės, dailininkės, Lietuvos dailininkų sąjungos narės Gražinos Oškinytės-Eimanavičienės, poeto, eseisto bei dramaturgo, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rolando Rastausko,Palangos Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios  kunigo, Palangos dekanato jaunimo dvasios tėvo, senelių namų kapeliono Sigito Žilio bei akademiko, profesoriaus, Palangos miesto garbės piliečio Vlado Žulkaus, išrinko septynias jautriausias, labiausiai palangiškių širdis suvirpinusias istorijas.

„Metų šviesulys“ – taip vadinosi pirmoji iš paskelbtų nominacijų. Už skleidžiamą gerumą bei šviesą ji atiteko Palangos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos bibliotekininkei Bronislavai Spevakovienei, aplinkinių vadinamai tiesiog Bronele. Gintarinė snaigė Bronelei atiteko už tai, kad ji ne tik kruopščiai atlieka savo tiesiogines pareigas, bet ir visuomet sutinka padėti kitiems, niekad nesitikėdama už tai atlygio.

„Metų šeima“ paskelbti Janina ir Liudas Siručiai, išleidę į gyvenimą 27 vaikus bei suteikę namų šilumą tėvų globos netekusiems našlaičiams. „Vaikas yra turtas, ir šis turtas yra toks brangus, kad ir mes kadaise susimąstėme, ar neturėti to turto daug“, – sakė J. Sirutienė, prisimindama dieną, kuomet sutuoktiniai apsisprendė suteikti šeimą vaikams, kuriems to labai reikia.

„Metų atsidavimas“ – ši nominacija atiteko Dainai Jarulienei, dirbančiai Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje. Palangiškiai ir šventojiškiai žino – Daina yra tas žmogus, iš kurio, esant poreikiui, pagalbos gali sulaukti bet kada, nesvarbu, kokiu paros metu. Pati nominantė išliko kuli. „Ne visi mes galime gyvenime padaryti labai didelius darbus, tačiau kiekvienas galime pradžiuginti kitus mažu darbeliu“, – sakė D. Jarulienė, atsiimdama jai skirtą Gintarinę snaigę.

„Metų patirtis“ – taip pavadinta nominacija bene tiksliausiai apibūdina pediatrą Alfredą Juozą Kerulį, kurorto gyventojų vadinamą tiesiog Palangos legenda. Šis medikas pediatru dirba jau 48 metus, ir jo prižiūrima išaugo ne viena palangiškių karta. O svarbiausia – profesionalios šio gydytojo pagalbos galima tikėtis visuomet, kai to labiausiai reikia. „Pirmiausia – nesirkite, būkite sveiki“, ­– aidint susirinkusiųjų plojimams šeštadienio vakarą linkėjo medikas.

„Metų įkvėpimas“ – ši nominacija atiteko menininkui, ne vieno Lietuvos rekordo autoriui, vienintelio Baltijos šalyse Šunų muziejaus įkūrėjui Vytautui Kusui. Pats menininkas išliko kuklus: „Ką aš galiu padaryti vienas? Labai nedaug. Pagrindas yra šeima, draugai, bičiuliai ir, savaime aišku – žmona Vida. Ačiū, Palanga, kad esi. Esi tu, esu ir aš“, – sakė V. Kusas.

„Metų širdis“ – paskelbus šią nominaciją bei nominantę Konstanciją Strikienę, salė aidėjo nuo plojimų. Konstancija – buvusi ilgametė pedagogė – aplinkinius užburia savo nuoširdumu bei paprastumu. K. Strikienė ne tik atranda gerą žodį kiekvienam esančiam šalia, bet ir, negailėdama savo sveikatos, visuomet pasirengusi padėti visiems, kuriems reikalinga jos pagalba. „Nėra didesnės laimės, nei matyti, kalbėti ir suvokti, kad tavo menki žingsniai smėlyje nepalieka pėdsakų, bet sieloje suvirpina stygą, o iš jos gimsta daina. Žinau viena – Dievas daugiau neduoda, nei žmogus gali padaryti. Todėl neišsigąskite – nustumkite nuo kelio akmenukus ir eikite per gyvenimą iškelta galva“, – linkėjo K. Strikienė.

„Metų meilė“ – ši nominacija atiteko Jurgiui Konstantinui Dapkui, garbingo amžiaus vyrui, kuris nuoširdžiai ir pasiaukojamai, pamiršdamas netgi save, rūpinosi savo neįgalia žmona. Po žmonos insulto, jis devynerius metus ypatingai rūpinosi ja, ne tik dienomis, bet ir kiekvieną naktį keldavosi kas dvi valandas bei apversdavo žmoną ant kito šono, kad šiai neatsirastų pragulų. Tokia pasiaukojama J. K. Dapkaus meilė bei atsidavimas yra puikus pavyzdys kiekvienam iš mūsų, tačiau pats nominantas išliko kukus: „Aš nesu padaręs didelių darbų, bet atidaviau visas jėgas savo žmonai. Gyvenimas santuokoje yra auksas“, – įsitikinęs J. K. Dapkus.

Šventinę nuotaiką renginio metu kūrė grupė „Okata“, dainininkas Eugenijus Chrebtovas, scenoje taip pat pasirodė Klaipėdos muzikinio teatro balerinos bei mažieji šokių grupės „Tina dance“ šokėjai. Renginį vedė elegantiškoji LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė bei „Gintarinės snaigės“ „krikštamotė“ Inga Jurkštienė.

Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-1 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-2 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-3 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-4 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-5 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-6 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-7 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-8 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-9 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-10 Gintarinės snaigės nusileido į Palangos geradarių rankas, nuotrauka-11

„V.P.“ inf.

Gintarinės Snaigės apdovanojimai Palanga Liudas Mažylis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936