D. Grybauskaitė susitiks su švietimo profsąjungų atstovais

E. Blaževič/LRT nuotr.
E. Blaževič/LRT nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienio rytą susitiks su penkių švietimo profesinių sąjungų atstovais, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku Eugenijumi Jovaiša bei švietimo srities ekspertais.

Pasak prezidentūros, susitikimo tikslas – aptarti šalies švietimo sistemoje susiklosčiusią padėtį ir galimus sprendimus.

Kaip skelbė ELTA, trečiadienio rytą streiką inicijavusi švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į prezidentę užtarimo, teigdama, kad situacija peržengia nesiskaitymo su vienos profesijos žmonėmis ribas.

Pasak Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovo Andriaus Navicko, susidariusi situacija atskleidė daug didesnes valstybės problemas.

„Nesugebėjimas spręsti problemų, aukščiausių valstybės pareigūnų melas, brutalus elgesys su streikuojančiais mokytojais, oficialių dokumentų klastojimas, grasinimai fiziniu susidorojimu rodo, kad demokratijai iškilo grėsmė“, – teigė A. Navickas.

Streikuojantys mokytojai prezidentės trečiadienį paprašė įvertinti situaciją.

Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Arminas Varanauskas kategoriškai atmetė streikuojančių mokytojų kaltinimus, kad Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) manipuliavo skaičiais ir ignoravo streiką organizuojančios profesinės sąjungos reikalavimus.

Pasak A. Varanausko, streikuojančių mokyklų išlieka apie 70 iš maždaug 2000 ugdymo įstaigų Lietuvoje, tačiau atkreipė dėmesį, kad streikuojančių mokytojų mažėja, daugėja mokyklų, kuriose streikuoja 1–3 mokytojai.

ELTA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikimas Švietimo Profsąjungų Atstovai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937