Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų

Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų

Dana Lukauskienė

Palangos suaugusiųjų švietimo savaitė nuaidėjo renginių gausa. Štai šeštadienį Palangos Antano Mončio namai – muziejus kvietė į paskaitą „Transcendentinė meditacija: metodika, pasaulinė patirtis ir medituojančios pasaulio garsenybės“, kurią skaitė Darius Rutkys, Nacionalinio transcendentinės meditacijos centro direktorius.

Išklausius dviejų valandų lektoriaus D. Rutkio paskaitos, paaiškėjo, kad laimės be kelių šimtų eurų ir dvasinių vedlių nebus. „V.P.“ nuotr. 

Pristatė garsenybes

Lektorius pristatė menininkus, kūrybos pasaulio atstovus ir garsenybes, kurios sunkiai prisitaiko prie šio pasaulio. Jis klausė, kodėl žmonės neranda laimės? Akcentavo jų poreikius ieškoti finansinės gerovės, nusiraminimo kažkur, bet ne savyje.

Lektorius kalbėjo apie žmogaus emocijas, kurias atsinešame iš vaikystės, tėvų, senelių patirtis. Pasakojo, kad likimas – lyg užburtas ratas, daugelis mūsų, patys nesuvokdami to, elgiamės taip, kaip mūsų tėvai.

Pasaulyje daugėja susierzinusių, laimės neradusių žmonių. Tačiau visa išmintis užkoduota paties žmogaus viduje. Anot lektoriaus, tik nedaugelis iš mūsų žino, kaip iki jos nueiti. Jis pateikė visą sąrašą garsių žmonių, kurie vienaip ar kitaip medituodavo, ieškojo dvasinių mokytojų. Anot jo, pasaulyje medituoja apie 7 mln. žmonių, meditacija plačiai taikoma ir karinėse struktūrose nerimui ir stresui apraminti. Stresas, įtampos, negatyvūs žodžiai, anot kalbėtojo, „užblokuoja frontalinę smegenų dalį“, kas sukelia skaudžius padarinius žmogaus sveikatai. Esą žmogui būtinos teigiamos emocijos arba gebėjimas „persikrauti“, ką gali padaryti transcendentinės meditacijos pagalba.

Teigiamai veikia organizmą?

Paskaitos vedėjas skatino nebėgti nuo streso, akcentavo emocijų valdymo svarbą, kad stresas žmogaus nepaveiktų. Jis rekomendavo naudoti savo gyvenime transcendentinę meditaciją kaip vieną iš būdų atgauti jėgas.

Į renginį susirinko gausus palangiškių būrys. 

Kas yra transcendentinė meditacija? Anot lektoriaus, tai paprasta, natūrali, nereikalaujanti pastangų proto technika, praktikuojama patogiai sėdint užmerktomis akimis du kartus per dieną po 20 minučių.

Transcendentinės meditacijos užsiėmimų metu žmogus patiria unikalią „budrumo ramybėje” būseną, kai kūnas visiškai atsipalaiduoja, o protas išeina už savo aktyvumo ribų ir pasiekia absoliučios ramybės bei visiško sąmoningumo būseną. Tokia būsena vadinama „transcendentinė” arba „švari sąmonė”. Subjektyviai ji suvokiama kaip visiška ramybė ir pilnatvė. Būtent tai yra minčių, kūrybinio potencialo, energijos šaltinis.

Pasak D. Rukčio, transcendentinė sąmonės būsena labai teigiamai veikia organizmo savireguliaciją ir nervų sistemos atsistatymą po patirto streso bei įtampos, kurie yra daugelio sveikatos sutrikimų priežastis. Transcendentinė meditacija teikia visa apimančius rezultatus, nė viena gyvenimo sritis nelieka nuošalyje, nėra jokio neigiamo šalutinio poveikio. Transcendentinės meditacijos unikalumas yra tai, kad ji veikia būtent giliausiame, pamatiniame gyvenimo lygmenyje. Tai daug daugiau nei atsipalaidavimo technika.

Laimės receptas be eurų neprieinamas

Išklausius pasakojimo apie šios technikos esme ir naudą, vis laukėme, kada gi prasidės paskaitos praktinė dalis, kada gi bus parodytas bent vienas šios unikalios technikos aspektas. Deja, paaiškėjo, kad praktikuoti transcendentinei meditacijai reikalingas mokytojas, o laimė pasiekiama tik tiems, kas nusisamdo dvasinius vedlius už kelis šimtus eurų. Gebėjimą duoti kitiems, atsiverti savo artimui raginęs mokytojas, be individualių pamokų ir dvasinių vadovų konsultacijų, kainuojančių kelis šimtus eurų, laimės, apsivalymo recepto taip ir neatskleidė.

Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų, nuotrauka-1 Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų, nuotrauka-2 Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų, nuotrauka-3 Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų, nuotrauka-4 Laimės receptas – tik už kelis šimtus eurų, nuotrauka-5
Laimės Receptas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936