Gimnazistės „Patirčių kaleidoskope“ Gargžduose dalijosi tarptautinės veiklos patirtimi

Gimnazistės „Patirčių kaleidoskope“ Gargžduose dalijosi tarptautinės veiklos patirtimi

Praėjusią savaitę „Patirčių kaleidoskopas“ sukvietė Vakarų Lietuvos moksleivius į regioninę konferenciją, kurioje jie pristatė pranešimus, parengtus anglų kalba.

Pristatė grupės darbą

Be konferencijos šeimininkų Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos gimnazistų, savo patirtimi dalijosi Klaipėdos, Veiviržėnų, Švėkšnos, Rietavo ir Šilutės gimnazistai. Palangos senajai gimnazijai atstovavo Agnė Knietaitė (IVB), Gabija Juozapaitytė ir Aistė Putriūtė (IIID). Pastarųjų pranešimas – grupės (kartu dirbo ir Adomas Janušas, Dovydas Žemaitaitis bei Domantas Petrulevičius) darbo rezultatas.

Konferencijos ,,Patirčių kaleidoskopas“ dalyvės. Senosios gimnazijos nuotr.

Gimnazistės pristatė tarptautinio projekto „Erasmus+ DARE“ veiklas, papasakojo, kuo šis projektas jas praturtino, ir paragino savo bendraamžius įsijungti į „Erasmus“ projektą, jei tik pasitaikytų tokia galimybė.

Moksleives konsultavo anglų kalbos mokytojos Aušrinė Janušienė ir Audra Kaklienė.

Konferencijos dalyvių įspūdžiai

Po konferencijos Senosios gimnazijos atstovės pasidalijo patirtais įspūdžiais.

„Konferencija anglų kalba „Kaleidoscope of Personal Experience“ Gargžduose buvo netradiciškai organizuotas renginys – pristatymai vyko mažose grupėse, o tai suteikė progą padiskutuoti ir už prezentacijos ribų. Galiu drąsiai teigti, jog tai buvo interaktyvi, naudinga bei visapusiška patirtis, mūsų grupės prezentacijų temos buvo nuo fizikos dėsnių iki asmeninių potyrių dalyvaujant tarptautiniuose konkursuose“, – pasakojo Agnė Knietaitė.

Aistė Kubiliūtė teigė, jog konferencija buvo naujas išbandymas, kadangi viskas vyko anglų kalba nepažįstamoje aplinkoje. „Mokykla mus pasitiko draugiškai, o pristatymas praėjo sklandžiai, nors ir labai jaudinausi. Linksmai praleidome laiką, parsivežėme daug naujų įspūdžių, žinių ir patirties“, – kalbėjo gimnazistė.

Gimnazistės pristatė tarptautinio projekto „Erasmus+ DARE“ veiklas

„Keliaudamos į Gargždus turėjome progos ne tik pasidalinti savo įspūdžiais apie „Erasmus+ DARE“ projektą su aplinkiniais, bet ir susipažinti su kitų mokinių patirtimis bei idėjomis. Taip pat patobulinome savo anglų kalbos žinias bei įveikėme viešo kalbėjimo baimę. Ši patirtis buvo ir smagi, ir naudinga“, – teigė Gabija Juozapaitytė.

Audra Kaklienė,

Senosios gimnazijos

anglų kalbos mokytoja

Patirčių kaleidoskopas Erasmus+ DARE
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936