Kurorto lopšelis-darželis „Gintarėlis“ – sveikiausia ugdymo įstaiga

Kurorto lopšelis-darželis „Gintarėlis“ – sveikiausia ugdymo įstaiga

Ketvirtadienį Panevėžyje, mokslinėje – praktinėje konferencijoje „Vaikų sveikatos stiprinimas. Nuveikti darbai ir nauji iššūkiai“, minint Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo 25-metį, Palangos lopšelis darželis „Gintarėlis“ pelnė svarų įvertinimą. Ugdymo įstaigos bendruomenei įteikta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos ir švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės pasirašyta padėka.

Apdovanojimais džiaugiasi Palangos lopšelio – darželio „Gintarėlis“ kolektyvas. Ugdymo įstaigos nuotr. 

Pasak darželio vadovės, Ilonos Milkontės, dabar darželio duris papuoš „Sveikos mokyklos“ emblema, kurią jos vadovaujamos įstaigos kolektyvas pelnytai gavo už įvairias kūrybines veiklas stiprinant vaikų sveikatą. Jau penkioliktuosius metus ši ugdymo įstaiga dalyvauja Sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo organizuojamose veiklose, savo idėjomis, aktyviu veikimu dirba, kad vaikai išmoktų gyventi sveikai, būtų žvalūs, judrūs aktyvūs.

Lietuva oficialiai į šį tinklą buvo priimta 1993 m. Šiuo metu Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui priklauso 430 šalies ugdymo įstaigų iš 57 savivaldybių. Šiame tinkle dalyvaujančios ugdymo įstaigos siekia parodyti vietos bendruomenėms, kad jau 25 metus egzistuoja mokyklos ar darželiai, kuriems svarbu ne tik akademiniai pasiekimai, bet ir mokinių bei visos vietos bendruomenės sveikata.

Per penkiolika metų Palangos lopšelis – darželis „Gintarėlis“ ir visas jo kolektyvas taip pat jau spėjo užsitarnauti pripažinimą. Įteikta padėka, Sveikos mokyklos vėliava ir emblema džiugins ne tik ugdymo įstaigos bendruomenę, jos vaikučius, tėvelius, bet primins pedagogams apie jų darbų reikšmę, prasmę ir simbolizuos jų pripažinimą. Tam, kad pelnytų šiuos sveikatą puoselėjančios įstaigos atributus, darželio darbuotojai ilgai triūsė, plušėjo, kūrė atviras veiklas, rengė sportinius renginius, rengė projektus, parodas. Geromis emocijomis dalijosi ne tik su vaikais, siekė į sveikatinimosi veiklas įtraukti ir tėvelius, kurie noriai jungėsi į komandą. Apdovanojimas įvertino ilgametę ir nuoširdžią veiklą, kuri apėmė ir moliūgėlių gimtadienių rengimą, ir sporto renginius prie jūros, ir košės dienas. Kolektyvas netgi parengė publikacijų apie sveiką gyvenseną, jos propagavimą mažųjų savo mokinukų ugdymo veiklose.

Sveikiausių ugdymo įstaigų vardą pelniusias organizacijas apdovanojimo švietimo ir mokslo viceministras Rolandas Zuoza bei sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„V.P.“ inf.

Palangos Lopšelis Darželis Gintarėlis Aurelijus Veryga padėka Ilona Milkontė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936