D. Grybauskaitė: S. Skverneliui nepavyks

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Aleksandra Ketlerienė,

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė nemano, kad trijų ministrų atstatydinimas išsprendžia mokytojų problemas. Jai kelia klausimų premjero sprendimas dėl dviejų – aplinkos ir kultūros – ministrų. Taip ji teigė DELFI žurnalistams Laplandijoje.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad premjeras žadėjo pradėti spręsti mokytojų, streiko problemas. Ir labai tikėjausi, kad būtent tokie sprendimai ateis, nes tai yra aktualu Lietuvoje“, – sako prezidentė.

Pasak jos, vyriausybės pertvarkymas „be realių priežasčių“ taip pat kelia daug klausimų.

„Todėl trečiadienį esame suplanavę susitikimą su premjeru anksti ryte, ir jeigu dėl vienos ministrės maždaug aišku, tai dėl kitų aš norėčiau išgirsti priežastis. Tačiau aktualija yra mokytojų streikai“, – sakė šalies vadovė.

Ji teigia, kad trijų ministrų – švietimo ir mokslo, kultūros ir aplinkos – atstatydinimas jokiu būdu nesprendžia mokytojų problemos.

„Sukuriant naują problemą senos išspręsti neįmanoma ir iliuzijų premjerui nereikėtų turėti. O spręsti reikia tai, ką reikia. Tai reikėjo daryti penktadienį, o ne šiandien. (…) Manau, kad premjeras mėgina taip savo problemas nustumti ant kitų galvų“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad pirmadienį Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis paskelbė apie trijų ministrų atstatydinimą – švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson ir aplinkos ministro Kęstučio Navicko.

DELFI.lt

Dalia Grybauskaitė trys Ministrai Mokytojų problemos premjeras Saulius Skvernelis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929