Keturiasdešimtasis lopšelio – darželio ,,Ąžuoliukas“ gimtadienis: jubiliejų šventė visa draugiška įstaigos bendruomenė

Šventės dalyviai visi  įsisuko į šokio verpetą  kartu su  folkloro grupe  ,,Kitava“ iš Šiaulių. „Ąžuoliuko“ nuotr.
Šventės dalyviai visi įsisuko į šokio verpetą kartu su folkloro grupe ,,Kitava“ iš Šiaulių. „Ąžuoliuko“ nuotr.

Visai Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį Palangos lopšelis-darželis ,,Ąžuoliukas“ minėjo keturiasdešimties metų veiklos jubiliejų. Šventiniai renginiai suvienijo visus mažus ir didelius bei visą bendruomenę.

Šios gražios šventės proga darželis suspindo pačiomis gražiausiomis šventinėmis spalvomis. Prieš šventinę savaitę ,,Ąžuoliuko“ vaikai, pedagogai puošė įstaigą balionais, nuotraukomis, ąžuolo lapeliais, iš hortenzijos žiedų kūrė žemės meno kompozicijas „Ąžuoliukui – 40“. Gimtadienio proga atidaryta neįprasta vaikų, pedagogų ir tėvų kūrybinių darbų paroda ,,Gyvieji akmenukai“.

Šeimyninis duetas broliukas ir sesutė - Oskaras ir Beatričė

Savaitės pradžioje vaikai su pedagogais domėjosi darželio istorija, apžiūrėjo nuotraukas, skaidres, kūrė atvirukus darželio gimtadieniui, o tėveliai – palinkėjimus darbuotojams. Antradienį į svečius atvyko buvę auklėtiniai, lankantys Stasio Vainiūno meno mokyklą. Jie padovanojo koncertą ,,Vaikai - vaikams“. Anot mokyklos mokytojos Jurgitos Petkutės Marcinkienės, ugtyniai atnešė draugams muzikinį tortą, kurį po mažą dalelę išdalino atlikdami muzikinius kūrinius. Mažieji,,ąžuoliukiečiai“ išgirdo fleitos, kanklių, violončėlės, akordeono, smuiko, pianino garsų skambesį. Visi pedagogai džiaugėmės, kad buvę auklėtiniai pasuko į gražų muzikos pasaulį, kuriuo žengdami garsins ne tik Palangą, bet ir Lietuvą.

Savo meninius gebėjimus pademonstravo ,,Sraigelių“ grupės vaikai

Savaitės viduryje vyko akcija ,,Pasisvečiuokime pas draugus“. Vaikai ir pedagogai lankėsi vieni pas kitus – išsakė sveikinimo žodžius, deklamavo eilėraščius, žaidė žaidimus, vaišino vieni kitus.

Ketvirtadienį mažųjų laukė didžiulis siurprizas. Į svečius atvyko piratas ,,Džekas“, jis papasakojo vaikams apie klajones jūromis ir vandenynais, pasiūlė išbandyti jėgas linksmuose piratiškuose žaidimuose ir, žinoma, surasti didįjį paslaptingąjį piratų lobį. Vaikams teko šuoliuoti su maišais, bėgti su draugu surištomis kojomis, gaudyti žuvį, išbandyti šuolius į viršų ir kt. Kelionės pabaigoje atsivėrė durys ir į salę direktorė Rūta Regina Lukaitienė įvežė paslaptingąjį lobį - neįprastą ,,grybų“ tortą su fejerverkais. Vaikai džiaugėsi – lobis surastas.

Lapkričio 16 dieną darbuotojai rinkosi į šventinę popietę, skirtą įstaigos veiklos jubiliejui paminėti. Sulaukėme svečių iš Palangos miesto savivaldybės administracijos, Švietimo skyriaus ir vadovų iš kurorto bei Kretingos ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Šventės vedėja –pedagogė Salomėja Dobromilskienė, dirbanti nuo pat darželio atidarymo pradžios, trumpam sugrįžo mintimis į 1978 - uosius metus, kai lapkričio 16 dieną buvo atvertos darželio durys 280 vaikų. Įstaigai vadovauti buvo paskirta Valerija Jočienė. Bėgo metai, dešimtmečiai, daug kas keitėsi. Sumažėjo grupių, darbuotojų skaičius, įkurtas Vaikų socialinės globos skyrius. Keitėsi ir vadovai: Valerijai Jočienei išėjus į užtarnautą poilsį, dabar 14 metų įstaigai vadovauja Rūta Regina Lukaitienė.

Į svečius atvyko piratas ,,Džekas“, jis papasakojo vaikams apie klajones jūromis ir vandenynais, pasiūlė išbandyti jėgas linksmuose piratiškuose žaidimuose

Per tuos metus pasikeitė įstaigos grupių erdvės, lauko teritorijoje esantys įrengimai, tačiau liko pagrindiniai tikslai ir vertybės, kuriuos puoselėja ir įgyvendina visa bendruomenė: tai vaiko poreikiai, tėvų lūkesčiai ir ugdymo kokybė.  

Direktorė Rūta Regina Lukaitienė džiaugėsi – bendruomenėbrandi, mikroklimatas geras, didesnė dalis darbuotojų išdirbę po 20-30 metų, šeši darbuotojai dirba net nuo darželio atidarymo pradžios. Linkėjimą bendruomenei direktorė išsakė eilėmis: „Jūs turite rankas, kurios stebuklą moka užauginti, Jūsturite akis, kur saulė telpa nesudužusi, Jūs turite širdį, kur slibinai neranda kelio. Tad auginkite tas ,,raudonas aguonas“ Žemei puošti“.

Visus svečius ir darbuotojus dainomis, šokiais pasveikino mažieji šeimininkai iš ,,Boružėlių“ ir ,,Sraigelių“ grupių. Į sveikinimų pynę įsijungė ir buvę auklėtiniai Laurynas ir Elija bei pedagogų ansamblis ,,Gilė“, vadovaujamas meninio ugdymo mokytojos Nijolės Petrauskienės.

Svečiuose Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos auklėtiniai, buvę ,,ąžuoliukiečiai“

Už ilgametį, atsakingą, kūrybingą darbą darbuotojai buvo apdovanoti Savivaldybės, Švietimo skyriaus ir įstaigos padėkos raštais.

Po apdovanojimų koncertą bendruomenei skyrė modernaus folkloro grupė ,,Kitava“ iš Šiaulių.

Jubiliejaus proga norisi visiems palinkėti ir toliau savo darbu įprasminti bėgančius metus ir sveikiems, besišypsantiems sulaukti naujų jubiliejų.

Zita Paulikienė,

direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Keturiasdešimtasis Lopšelis –Darželis Ąžuoliukas Keturiasdešimties Metų Veiklos Jubiliejus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928