Be vyro dukrą auginanti Birutė Navickaitė butą įsirengė savo rankomis: „Mokiausi iš „Youtube“

15min koliažas / Birutė Navickaitė
15min koliažas / Birutė Navickaitė

„Kam mokėt už tai, ką be jokių sunkumų gali pasidaryti pats?“ – retoriškai klausė Petro Gražulio dukros motina Birutė Navickaitė. Moteris pripažįsta, kad naują butą žingsnis po žingsnio įsirenginėja savo rankomis – štai neseniai ji pati susitvarkė buto kištukinius elektros lizdus ir šviesos jungtukus.

„Kai turiu laiko, išjungiu saugiklį ir po vieną lizdą pakeičiu. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti sunku, tačiau drąsiai galiu pasakyti, kad tai sugebėtų pasidaryti kiekvienas“, – 15min pasakojo B.Navickaitė, kuri šio darbo ėmėsi po to, kai elektrikas už 18 kištukinių lizdų įdėjimą paprašė 200 eurų.

Birutė sako, kad elektriko darbą dirbo ne pirmą kartą, kadaise dar vaikystėje tai darė su tėčiu. Keletas pasvarstymų, tinkamai sujungti laidai, užsuktas varžtas ir darbas baigtas.

„Facebook“ nuotr./Birutė Navickaitė keičia kištukinius elektros lizdus

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai vieniša mama naujuose namuose remontą darė savo rankomis. To tenka imtis norint sutaupyti pinigų.

„Darydama remontą labai daug kartų žiūrėjau „Youtube“ pamokėles ir paskui pati bandžiau. Galbūt kažkam pasirodys keista, bet tai labai puiki priemonė. Savo rankomis, žiūrėdama vaizdo įrašus susidėjau laminatą“, – apie įkurtuvių rūpesčius pasakojo Birutė.

Vaikystėje tokių dalykų Birutė sako nemokėjusi daryti. Viskas pasikeitė tuomet, kai paauglystėje išsiskyrė jos tėvai – teko pačiai išmokti daryti vyriškus darbus. Dukrą auginanti Birutė naujuose namuose taip pat sukasi be vyro, o ir darbų dar liko nemažai. Tačiau Birutė optimistiška – viskas po žingsnelį.

„Iki galo dar neįsikūrėme. Reikia plyteles vonioje suklijuoti, pati jų, ko gero, nesudėsiu, nes niekada to nedariau. Reikia iki galo sutvarkyti mergaitės kambarį. Šiuo metu viskas yra taip, kad dukrytei būtų tinkamos sąlygos augti. Suprantu, kad ne viskas atsiranda iš karto, tam reikia laiko“ , – 15min kalbėjo B.Navickaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė

B.Navickaitė atvira – pagalbos iš aplinkinių sulaukia retai, tačiau to nesureikšmina – visuomet randa sprendimą, net ir sunkiausioje situacijoje. Moters stiprybė – aštuonių mėnesių dukra.

„Svarbiausia, kad mano mergaitė rami, labai gerai miega, dar nebuvo nė karto, kad naktį verktų. Mes abi labai gerai sutariame“, – apie dukrą kalbėjo Birutė.

Nuotaiką Birutei kelią ir artėjančios didžiosios metų šventės. Nors dukrelė dar maža, Birutė jai jau pasakoja per šventes kiekvienus namus aplankantį Kalėdų senelį. Čia ir pajuokauja: „Tik nežinau ar supranta, nes dar nemoka pasakyti.“

„Internetu jau užsisakėme eglutę, kitą savaitę kartu su dukra keliausime į parduotuvę ir išsirinksime jai papuošimų. Eglutė dirbtinė, tad ją galima puošti kada tik nori, nereikia bijoti, kad iki Kalėdų ji praras savo grožį“, – maloniais kalėdiniais rūpesčiais dalijosi B.Navickaitė.

Tačiau didžiosios metų šventės Birutei yra ne tik malonus buvimas su dukrele, o taip pat ir darbymetis. Tokiu metu į Palangą suplūsta daugybė žmonių. Žuvimi teks prekiauti abi Kalėdų dienas ir per Naujuosius metus.

Paklausta, kokiomis mintimis baigs šiuos įtemptus, skandalų ir barnių su vaiko tėvu Petru Gražuliu pripildytus metus, Birutė sako, kad metai užgrūdino ir dabar ji jaučiasi stipresnė nei bet kada anksčiau. 

15min.lt

Birutė Navickaitė mokosi Youtube
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936