Kitą savaitę – žiemiški šalčiai: laukia dviženklis minusas

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kristina Pocytė

Laidoje „DELFI Diena“ viešėjusi sinoptikė I. Marcinonienė teigė, kad šiąnakt pasirodęs sniegas buvo tik trumpa įžanga į artėjančią žiemą. Jau rytoj sulauksime kur kas gausesnių žiemiškų kritulių, o kitą savaitę termometro stulpeliai kris net dešimt laipsnių žemiau nulio.

„Šiąnakt daugelyje rajonų pasnyguriavo, bet nedaug, tik papudravo mūsų landšaftą, – teigė sinoptikė. – Čia nieko nuostabaus, kaip tik nuostabu, kad turėjome tokį šiltą lapkritį.“

Tiesa, sinoptikė pabrėžė, kad lapkritį iškrentantis sniegas nėra netikėtas. Netikėtumu ji vadina tik prieš dešimtmetį Kuršių nerijos gyventojus nustebinę krituliai. Tąkart per naktį iš lapkričio 24 į 25 iškrito kone pusmetris sniego.

O kas mūsų laukia paskutinę rudens savaitę? „Paskutinės lapkričio savaitės temperatūra numatoma žemesnė už normą laipsniu ar dviem, kai kur Lietuvoje gali būti dar žemesnė. Bus gana sausa, – vardijo sinoptikė. – Gruodžio pirma ir antra savaitė taip pat bus žemesnė už normą, bet drėgnesnė.“

Jos teigimu, pirmoje gruodžio pusėje netruks kritulių, tad žiemos pramogų mėgėjai jau gali pradėti ruošti rogutes.

Sinoptikė įvardijo, kad šiuo metu itin aukštas slėgis, tad šiuos pakitimus gali jausti tie žmonės, kurie turi sveikatos problemų. Beje, nors slėgis ir aukštas, debesų mažai, tačiau giedras dangus „padovanoją“ šaltą ir žiemiškai žvarbų orą.

„Išskirtinai snieginga diena bus rytojus, – teigė I. Marcinonienė. – Šeštadienio dieną sniego pamatysime didesnėje Lietuvos dalyje. O naktis šaltoka – nuo 0 iki 5 ar vos nuo -1 iki 6 laipsnių.“

Sekmadienį, kaip teigia sinoptikė, kritulių zona šiek tiek pasitraukia.

Ir nors dar vos prieš kelias paras ir naktį, ir dieną džiaugėmės teigiama temperatūra, į Lietuvą atkeliaujanti žiema smogs su visa jėga – kitą savaitę termometro stulpeliai kris žemiau nulio, kai kur atšals net iki dešimties laipsnių šalčio.

Sustiprės ir vėjas, todėl oras bus žvarbus. "Kalendorinė ir meteorologinė žiema, atrodo, prasidės laiku", - teigė I. Marcinonienė.

DELFI.lt

Orai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936