Palangos konservatoriai taip pat išsirinko I.Šimonytę

Palangos konservatoriai taip pat išsirinko I.Šimonytę

Praėjusį savaitgalį Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai vykdė atvirus pirminius rinkimus, kurių metu sprendė, kuriam iš dviejų kandidatų suteikti paramą nacionaliniuose Prezidento rinkimuose.

Pasirinko moterį

Pirminiuose rinkimuose varžėsi Ingrida Šimonytė ir Vygaudas Ušackas. Rinkimams numatytose vietose atiduoti savo balsą galėjo partijos nariai (jų iš viso šalyje yra 15080) ir iš anksto užsiregistravę, partijai nepriklausantys asmenys (jų yra 18 259).

Kaip paaiškėjo vėlų sekmadienio vakarą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atviruose pirminiuose rinkimuose mandatą siekti šalies Prezidento posto užtikrintai iškovojo Ingrida Šimonytė, aplenkusi savo varžovą Vygaudą Ušacką.

Iš viso šalyje rinkimuose balsavo 20859 rinkėjų. Už Ingridą Šimonytę pasisakė 16418 (78,71 proc.) rinkėjų, už Vygaudą Ušacką 4441 (21,29 proc.) rinkėjų.

 „Džiaugiamės, kad pavyko sklandžiai organizuoti šį gana sudėtingą pirminių partijos remiamo kandidato į Prezidentus rinkimų procesą, į kurį įsitraukė visa Lietuva. Tai buvo ir didžiulis iššūkis, ir didžiulė atsakomybė. Didžiuojamės partijos narių, visų Lietuvos žmonių pilietiškumu bei tikimės, kad mūsų tauta jo nestokos ir per nacionalinius Prezidento rinkimus,“ – teigė TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

Balsavo ir palangiškiai

Dėl palaikymo viena ar kitam kandidatui rinkosi ir Palangos konservatoriai, jie, kai ir visoje Lietuvoje, balsuoti galėjo abi savaitgalio dienas.

Pirminiuose rinkimuose Palangoje dalyvavo 266 asmenys, iš jų – 128 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariai. Už Ingridą Šimonytę balsavo 160 asmenys, už Vygaudą Ušacką – 39.

Reitinguojant kandidatus į Europos Parlamentą, Palangoje daugiausiai balsų pelnė šie politikai (pateikiama eilės tvarka, pagal daugiausiai surinktų balsų skaičių): Andrius Kubilius, Liudas Mažylis, Jurgis Razma, Emanuelis Zingeris, Kęstutis Masiulis.

Padėkojo oponentui

Paaiškėjus rezultatams, I.Šimonytė žurnalistams sakė norinti padėkoti visiems, kurie atėjo balsuoti. Jos teigimu, balsavusiųjų aktyvumas rodo, kad rinkimai sudomino ne tik TS-LKD partijos narius, bet ir kitus politikai neabejingus žmones, ir žadėjo stengtis pateisinti didelį pasitikėjimą.

TS-LKD kandidatė padėkojo savo oponentui V.Ušackui už debatus, kuriuos pavadino įdomia ir naudinga patirtimi. „Dirbsiu ir prašysiu visų žmonių, kurie mano, kad galėtų mane paremti, paramos. Ar tai būtų Vygaudas Ušackas, ar kiti jo rėmėjai galbūt, kurie norėtų toliau tęsti ir dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Manau, kad rastume tikrai bendrų temų, bendrų renginių ir kažkokių kitų priemonių, kuriomis sudomintume dar daugiau žmonių politika", - sakė I.Šimonytė.

Ji teigė, kad daug žmonių nusisuka nuo politikos dėl „komisijų, draudimo ir tarpusavio špilkavimosi kasdienybės", kurią mato Seime ir sakė, kad todėl sudominti žmones politika svarbu.

Paklausta, kokių politinių paramų jėgos tikisi, I.Šimonytė sakė, kad apie kitų politinių jėgų paramą būtų logiška kalbėti tik jai patekus į antrąjį turą. „Šiame etape, manau, kad man yra svarbi parama žmonių, kurie tiki tuo, ką aš kalbu. Ar jie turi kokį nors partinį bilietą, ar ne, tai yra taip pat nesvarbu, kaip, mano nuomone, yra nesvarbu, ar aš turiu partijos bilietą, ar ne", - sakė I.Šimonytė.

„V.P.“, 15min.lt inf.

Palangos konservatoriai Ingrida Šimonytė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931