Maironio gatvė atsinaujino ir įgavo naują veidą

Maironio gatvė atsinaujino ir įgavo naują veidą

Maironio gatvė jau pasipuošė nauja asfalto danga, sutvarkytas apšvietimas ir šaligatviai. Šie pokyčiai leis jaustis patogiai bei saugiai ir palangiškiams, ir miesto svečiams.

Darbai jau baigti

Praėjusių metų rugsėjį prasidėję Maironio gatvės remonto darbai jau baigti. Pasak Savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojo Giedriaus Ramono, šią miesto centre esančią gatvę atnaujinti buvo būtina, nes iki šiol esama padėtis nebuvo labai džiuginanti.

Dabar situacija pasikeitė iš esmės: paklota 791 metras dviejų sluoksnių lygios asfalto dangos. Netolygaus pločio gatvė tapo žymiai tiesesnė, jos plotis svyruoja nuo 3,5 iki 7 metrų. Gatvėje suformuotos dvi eismo juostos, atnaujinti lietaus nuotekų tinklai, pakloti šaligatviai pritaikyti ir žmonėms su negalia, vietomis įrengti ir nuožulnūs šaligatvių borteliai.

Pakeitė ir vandentiekio tinklus

Pasirūpinta, kad gatvės paviršiuje nesikauptų lietaus vanduo – seni susidėvėję keraminiai vamzdžiai pakeisti naujais ilgaamžiais PVC vamzdžiais. Paviršinis vanduo per lietaus surinkimo šulinėlius nuo gatvės dangos nuvestas į suprojektuotus tinklus. Paminėtina, kad didžiojoje dalyje gatvės šių tinklų visai nebuvo.

Savivaldybės pastangomis buvo siekiama kiek įmanoma koncentruoti visus šioje miesto dalyje būtinus infrastruktūros atnaujinimo darbus. Todėl, tvarkant gatvę, tuo pačiu metu UAB „Palangos vandenys“ atnaujino vandentiekio tinklus, buvo pakloti nauji geriamo vandens vamzdynai.

Atnaujinta gatvės apšvietimas ir kelio ženklai

G. Ramonas džiaugėsi, kad palangiškiai pagaliau turės dar vieną atsinaujinusią gatvę. „Juk žmonių saugumas, vairuotojų gerovė yra itin svarbu. Be to, sutvarkyta aplinka kuria jaukaus miesto įvaizdį, formuoja patrauklaus kurorto veidą“, – akcentavo specialistas.

Pėsčiųjų saugumui įrengtas kryptinis apšvietimas pėsčiųjų perėjose, jis vairuotojams padeda laiku pastebėti į pėsčiųjų perėjas įžengusius pėsčiuosius. Gatvėje atnaujintas apšvietimas, įrengti 33 modernūs elektros energiją tausojantys LED šviestuvai. Įrengti ir nauji kelio ženklai, atliktas horizontalusis dangų ženklinimas, sutvarkyta visa gatvės aplinka.

Papildo miesto tvarkymo darbus

Maironio gatvės remonto naudą pirmiausiai pajuto visų aplinkinių namų gyventojai. Įrengus naują asfalto dangą sumažėjo automobilių keliamas triukšmas. Kelionė automobiliu tapo gerokai patogesnė ir vairuotojams, važiuojantiems sutvarkytu keliu.

Svarbu ir tai, kad buvo atnaujinti šaligatviai, kuriais nuo šiol visiems vaikščioti, o jauniesiems tėveliams – vežti vežimėlius bus žymiai patogiau. Jie estetiški, išgrįsti grindinio trinkelėmis.

Maironio gatvės remontas puikiai papildo kitus miesto tvarkymo darbus, kuriais ne tik atnaujinamos esamos gatvės, šaligatviai, bet kuriamos naujos visiems gyventojams skirtos kokybiškos viešosios erdvės. „V.P.“ nuotr..     

Maironio gatvės remontas puikiai papildo kitus miesto tvarkymo darbus, kuriais ne tik atnaujinamos esamos gatvės, šaligatviai, bet kuriamos naujos visiems gyventojams skirtos kokybiškos viešosios erdvės. Juk kurortas privalo išlikti visada puošnus, tvarkingas, atviras visiems ir nuolat laukiantis svečių.

Palangos miesto savivaldybės inf.

Maironio gatvė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92