Prancūzija: interneto gigantai privalo mokėti daugiau mokesčių

Prancūzija: interneto gigantai privalo mokėti daugiau mokesčių

Europa pernelyg ilgai kalbėjo ir nieko nedarė, kad tokie interneto gigantai kaip „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“ sumokėtų daugiau mokesčių, ketvirtadienį teigė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire`as, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

B. Le Maire`as teigė, kad visi techniniai klausimai apie tai, kaip turėtų būti įvedami nauji mokesčiai didžiosioms technologijų įmonėms, jau yra išspręsti.

Prancūzija: interneto gigantai privalo mokėti daugiau mokesčių, nuotrauka-1

Reuters/Scanpix nuotr.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybė siekia priversti įmones, pajamas gaunančias iš skaitmeninių paslaugų teikimo, mokėti daugiau mokesčių ES šalyse. Vokietija pritaria tokiam siekiui, tuo tarpu mažosios Europos valstybės, tokios kaip Liuksemburgas ir Airija, kuriose mokesčiai įmonėms yra itin maži, prieštarauja šiems siūlymams.

Pasak B. Le Maire'o, maža ar vidutinio dydžio įmonė Prancūzijoje, Vokietijoje ar Italijoje sumoka vidutiniškai 14 proc. daugiau mokesčių negu gigantai, tokie kaip „Google“ ar „Amazon“.

Europos Komisijos (EK) siūlymu, didžiosios įmonės turėtų mokėti 3 proc. mokestį nuo jų apyvartos ES. Taip būtų surinkta apie 5 mlrd. eurų per metus.

„Pats laikas Europai apsispręsti, ar ji nori būti paklusniu, ar nepriklausomu žemynu“, – pareiškė B. Le Maire`as.

ELTA

Prancūzija interneto gigantai mokesčiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92