„Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių

„Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių

Tamara Zaiceva

Pastarąjį savaitgalį Palangoje pasidarbavę ilgapirščiai pateikė staigmeną kurorto verslininkui Dainiui Drungilui – sekmadienį į nuomos punktus negrąžinta iškart dešimt dviračių.

„Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių, nuotrauka-1

Socialinėmis akcijomis palangiškiams garsėjantis D.Drungilas pastarąjį savaitgalį patyrė nuostolių, kokių nebūta per visą vasarą. „V.P.“ nuotr.

Palangos vasaros parko bei dviračių, velomobilių ir kitų pramoginių transporto priemonių nuomos punktų savininkas Dainius Drungilas pastarąjį sekmadienį patyrė tokių nuostolių, kokių nebūta per visą vasaros sezoną. „Mes taip džiaugėmės, kad šią vasarą pavyko išvengti vagysčių, bet štai šį sekmadienį netekome iškart dešimties dviračių“, - „Vakarinei Palangai“ pasakojo verslininkas.

Anot D.Drungilo, jau rugsėjo pabaigoje norėta užbaigti veiklos sezoną, tačiau ypač šilti spalio orai padiktavo visai kitą sprendimą. „Mes nusprendėme padirbėti ir spalį, kol tokie gražūs orai, ir gavome „dovanėlę“, – nusiminęs kalbėjo verslininkas.

Visi dešimt dviračių sekmadienį buvo išsinuomoti dviejuose Palangos nuomos punktuose. Viename pateikus du pasus buvo paimti aštuoni dviračiai, kitame punkte – dar du.

„Neseniai įsigaliojęs itin sugriežtintas asmens duomenų apsaugos įstatytas labai apsunkino nuomos punktų veiklą. Mes negalime imti ir neimame jokio užstato už išnuomojamus dviračius, dabar negalime ir šiems tikslams nusirašyti žmogaus asmens kodo, padaryti asmens dokumento kopijos“, - pasakojo verslininkas.

Nuomos paslaugas teikiantys darbuotojai sekmadienį užsirašė dviejų asmenų telefono numerius, pavardes ir pateiktų pasų serijų numerius. Pasai buvo mėlynos spalvos, juose įrašai daryti dviem kalbomis – galimai rusų ( užrašyta kirilica) ir anglų.

„Visą vasarą pradirbome be įvykių, darbuotojai nieko blogo nepagalvojo ir šįsyk. Tad, užsirašę pavardes ir pasų numerius bei serijas, jie net neatkreipė dėmesio, kokia valstybė išdavė šiuos asmens dokumentus“, - guodėsi įmonės „Kurorto pramogos“ vadovas.

Išsinuomavę dviračius „kurortautojai“ buvo tamsesnio gymio, jie paslaugą užsisakė iki vakaro, tačiau transporto priemonės į nuomos punktus iki šiol negrįžo. Į telefono skambučius niekas neatsiliepė, į žinutę iš pradžių buvo atsakyta, jog nuomą prasitęsia, bet vėliau telefonai buvo išjungti ir nuomininkai tapo nebepasiekiami. Padarytas nuostolis siekia per 4 tūkst. eurų.

D.Drungilas mano, jos savaitgalį Palangoje buvo apsistojusi grupė galimai turistų, o gal čia pasidarbuoti atvykusių ilgapirščių. „Dviračius ėmė dešimt žmonių, juk kažkur Palangoje jie turėjo apsistoti“, - svarstė verslininkas. Jis jau ėmėsi peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus iš tų vietų ir kurorto erdvių, kur dažniausiai pramogaujama su dviračiais.

Taip pat verslininkas prašo palangiškių pagalbos – gal pas jus savaitgalį buvo apsistojusi didesnė grupė žmonių, gal matėte pas juos išnuomotus sportinius bei miesto dviračius. Sportiniai dviračiai yra ypač ryškūs, o nudažytieji žalia spalva – didesniais ratais.

Už svarią pagalbą, kurį padėtų atgauti dviračius, D. Drungilas žada vieną iš jų padovanoti.

„Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių, nuotrauka-2 „Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių, nuotrauka-3 „Dovana“ sezono užbaigimo proga – pavogta iškart dešimt dviračių, nuotrauka-4

Palangos policijos pareigūnai prašo gyventojų pagalbos

Spalio 14 d. apie 13.30 val. iš dviejų dviračių nuomos punktų J. Basanavičiaus g. ir Vytauto g., Palangoje, trys nenustatyti rusakalbiai asmenys, pateikę užsienio valstybės pasus, didelei kompanijai išsinuomojo 10 dviračių ir jų negrąžino.

Asmenys buvo tamsesnio gymio, apie 20-30 m. amžiaus, tarp jų buvo dvi merginos.

Prašome visuomenės pagalbos: galbūt kas nors matė dešimties jaunų žmonių grupę, važiuojančią nuotraukose esančiais dviračiais ar apsistojusią kokiame nors viešbutyje, dviračiai tikrai išskirtiniai.
Suteikusiam naudingos informacijos dviračių savininkas siūlo vieną dviratį dovanų.
Turinčius informacijos prašome kreiptis tel. 870064703, el.p. [email protected]

Vagystė pavogti dviračiai Palangos dviračių nuomos punktai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92