Parduotuvių darbo laiko ribojimas: radikaliausiu atveju biudžetas netektų apie 70 mln. eurų

Parduotuvių darbo laiko ribojimas: radikaliausiu atveju biudžetas netektų apie 70 mln. eurų

Apribojus parduotuvių darbo laiką sekmadieniais ir per valstybines šventes ir sumažėjus vartojimui, neigiamas poveikis šalies ekonomikai siektų 268 mln. eurų, o darbo netektų apie 4,2 tūkst. žmonių, teigia tyrimą atlikusi konsultacijų įmonė „Estep“.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos užsakymu atliktas tyrimas parodė, jog vien valstybės negautos pajamos siektų 68,2 mln. eurų.

„Tikėtina, kad tai būtų tam tikras šokas, galbūt vėliau apyvarta šiek tiek atsistatytų. Lietuva bet kokiu atveju yra mažai taupanti valstybė, todėl tikėtina, kad žmonės anksčiau ar vėliau tuos pinigus kažkur išleistų, bet šokas būtų pakankamai didelis“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė „Estep“ valdybos pirmininkas Klaudijus Maniokas.

Paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas pabrėžia, kad darbas prekybos centruose – pragariškas.

„Prekybos centruose apskritai yra pragaras dirbti, nes patys žinote, kokie krūviai, trūksta darbuotojų, jie patiria bendrą stresą, nėra lengva – 12 valandų turi būti darbo vietoje“, – LRT sako A. Posochovas.

Anot Lauryno Vilimo, nutarus reguliuoti parduotuvių darbo laiką, optimaliausias variantas būtų rinktis 2–3 išeigines dienas.

BNS

Parduotuvės darbo laikas ribojimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92