Kristupas Balčiūnas ir Jūratė Milašiūtė iškovojo kelialapį į Europos čempionatą

Kristupas Balčiūnas ir Jūratė Milašiūtė  iškovojo kelialapį į Europos čempionatą

Šį savaitgaly Panevėžio „Cido“ arenoje vykęs Lietuvos karatė kiokušin jaunučių U16 ir jaunimo U21 čempionatas išaiškino pajėgiausius šalies sportininkus. Šiame čempionate dalyvavo virš 200 karatė kovotojų iš daugiau nei 30 Lietuvos karatė kiokušin klubų, o prizininkais tapę karatistai tapo rinktinės nariais, kurių pagrindu bus formuojama Lietuvos rinktinė artėjančiam Europos čempionatui Vengrijoje.

Jaunimo (iki 21 metų amžiaus grupė) tarpe Lietuvos vicečempione tapo Jūratė Milašiūtė, o bronzos medaliu pasipuošė Aistė Jankauskaitė.

Jaunučių (iki 16 metų amžiaus grupėje) sv.kat. -65kg Lietuvos čempionu tapo net 4 kovas laimėjęs Kristupas Balčiūnas. Perspektyvusis palangiškis ne tik varžėsi su daug labiau patyrusiais varžovais, bet ir demonstravo tikrą kovotojo charakterį, sunkiausiais kovos momentais atkakliai bandydamas perlaužti kovos eigą ir demonstruodamas neįtikėtiną ryžtą laimėti. Bronzos medaliu -70kg. sv.kat. pasipuošė Ignas Andriekus, itin sparčiai tobulėjančiam palangiškiui nedaug pritrūko iki patekimo į finalą. Trenerių Luko Kubiliaus bei Aivaro Baltmiškio pagyrimo nusipelnė ir medalių neiškovoję Benedikta Abaravičiūtė, Darius Merkulovas, Dovydas Petlinskas.

Palangos karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ treneriai džiaugiasi ir didžiuojasi savo auklėtinių startais bei noru tobulėti. Jau eilę metų pavyksta išugdyti aukščiausio meistriškumo sportininkus, kurie garsina Lietuvos vardą tarptautinėse varžybose. „Shodan“ mokykla kviečia mergaites ir berniukus išbandyti šį kovos meną bei prisijungti į formuojamas naujokų grupes.

„V.P.“ inf.

Palangos karatė kiokušin mokykla Shodan Kristupas Balčiūnas Jūratė Milašiūtė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92