Tikri Angelai sargai: ne tik padėjo sugedus automobiliui, bet ir po darbo ieškojo detalių

Tikri Angelai sargai: ne tik padėjo sugedus automobiliui, bet ir po darbo ieškojo detalių

Tamara Zaiceva

Angelų sargų dienos išvakarėse Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) gavo buvusios Policijos departamento prie VRM darbuotojos Irinos Dubinienės padėką – moteris dėkojo jai neįprastai padėjusiems dviem Palangos patruliams. Pastarieji – Linas Judžentas ir Eimantas Bončkus – tikina, jog tik atliko savo pareigą.

Pagalbos paprašė policijoje

„Esu VRM pensininkė, atsargos policijos komisarė. Nuo rugpjūčio 20 d. man teko būti Palangoje, poilsio ir reabilitacijos centre „Pušynas“, kur buvo skirta stacionarinė reabilitacija. Gydymo pabaiga buvo numatyta rugsėjo 5 d., tada ir turėjau savo mašina grįžti į Vilnių. Deja, rugsėjo 4-osios vakarą paaiškėjo, kad mano automobilis netikėtai sugedo. Tai buvo labai liūdna situacija. Turiu neįgalumą ir automobilis man labai svarbus, be jo mano gyvenimas sustoja.
Vėlai vakare svetimame mieste negalėjau pati surasti techninės pagalbos, niekuo negalėjo padėti ir „Pušyno“ budinti administratorė. Todėl nutariau kreiptis patarimo ir pagalbos į policiją. Pėsčiomis nuėjau iki Palangos policijos komisariato, tačiau jis tokiu laiku jau buvo uždarytas. Tuomet paskambinau į Klaipėdos AVPK, pasakiau, kad man reikia policijos pagalbos, ir labai greitai atvažiavo policijos patrulis“, - rašo moteris.

Anot jos, atvykusio ekipažo sudėtyje buvo reagavimo skyriaus tyrėjas Linas Judžentas ir vyr. patrulis Eimantas Bončkus. Policijos pareigūnai buvo mandagūs ir dėmesingi, įsigilino į problemą ir pasistengė padėti. Vyrai surado mechaniką iš serviso, kuris atvyko apžiūrėti automobilį ir nustatė problemą. Mašina jau tą vakarą buvo nugabenta į servisą.

Detalę ieškojo patrulis

Serviso darbuotojai kitą dieną negalėjo sutvarkyti transporto priemonės, nes parduotuvėse Palangoje ir Klaipėdoje nebuvo reikalingos detalės (trūko bėgių trosas).

„Buvau labai maloniai nustebinta, kai iš serviso meistro sužinojau, kad vienas iš policijos pareigūnų, su kuriais bendravau vakare, Linas Judžentas, savanoriškai, savo laisvu laiku prisidėjo prie tos detalės paieškos. Jis pats asmeniškai savo mašina apvažiavo visus autolaužynus aplink Palangą, Kretingoje. Pareigūnas, padaręs man tokį gerą darbą, nelaukė jokios padėkos, tiesiog niekam nesakydamas paaukojo savo laiką ir pinigus (juk buvo išnaudoti degalai) visiškai svetimo, nepažįstamo žmogaus labui“, - padėkoje situaciją aprašė buvusi pareigūnė.

„Pušyne“ besigydžiusios vilnietės automobilis buvo suremontuotas po kelių dienų ir ji sėkmingai išvyko iš Palangos.

„Lietuvos policijos šūkis yra „Ginti. Saugoti. Padėti“.  Labai džiugu, kad šie žodžiai yra artimi  jauniems policijos pareigūnams. Nuoširdžiai dėkinga Eimantui Bončkui ir ypač Linui Judžentui už suteiktą socialinę pagalbą. Palangoje pajutau, kad mūsų Angelai sargai iš policijos iš tikrųjų visada šalia. Lietuvos policijos 100-mečio, Angelų sargų - Policijos dienos proga norėčiau pasveikinti šiuos nuostabius žmones, neabejingus pareigūnus su profesine švente, palinkėti sėkmės tarnyboje ir asmeninės laimės. Tikiuosi, kad mano padėka ir sveikinimai bus jiems perduoti. Ačiū. Norėtųsi, kad ir vadovai sužinotų apie savo pavaldinių gerai atliktą darbą“, – dėkojo vilnietė I.Dubinienė.

„Būtume padėję ir kitiems“

„Vakarinės Palangos“ kalbintas Palangos policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjas Linas Judžentas, sulaukęs žurnalistės skambučio, buvo kiek nustebintas. „Nesitikėjau tokio dėmesio. Tas padėkoje aprašytas atvejis įvyko senokai, rugpjūčio pabaigoje, aš jau ir pamiršau apie tai“, - sakė dvidešimt ketverių metų pareigūnas.

Linas pasakojo, jog pagalbos prašymo pareigūnai tądien sulaukė gerokai po darbo valandų. „Buvo jau gal aštuonios vakaro. Kartu nuvažiavome prie „Pušyno“, pabandėme pažiūrėti, kas nutiko automobiliui. Nesame tos srities specialistai, tad paskambinau savo pažįstamam Martynui Griciui, kuris darbuojasi autoservise, papasakojau, kas nutiko. Šis, nors tądien ir buvo seniai baigęs savo darbus, sėdo į savo automobilį ir atvyko pagalbon“, - pasakojo patrulis.

Tiek policijos pareigūnai, tiek autoserviso specialistas dar bandė vietoje išspręsti automobilio gedimo problemą, bet vėliau tapo aišku, kad tai nebus įmanoma. Palangos policijos pareigūnai, pamatę, jog moteris gerokai pasimetusi ir nemokės vairuoti buksyruojamo automobilio, patys viskuo pasirūpino – ir sėdo prie vairo, ir padėjo tempiant mašimą iki autoserviso.

„Kitą dieną paskambinau Martynui, pasiteiravau, kaip sekasi tvarkyti gedimus. Jis pasakė, kad darbai sustoję, nes neranda reikalingos detalės. Buvau Kretingoje, sėdau į savo automobilį, apvažiavau vieną ar kitą autolaužyną, bet ir ten neradau. Kiek žinau, vėliau moters pažįstami tą detalę atvežė iš Klaipėdos“, - pasakojo L.Judžentas. Anot jo, daug savo lėšų jis tikrai neišleidęs – „gal kuro už kelis eurus sudeginau ir tiek“.

Linas džiaugėsi, kad vis dėlto moteriai pavyko sėkmingai išvykti iš Palangos ir pasiekti namus Vilniuje. Paklaustas, ar abu su dvidešimt šešerių metų kolega Eimantu Bončkumi būtų puolę padėti ne policijos sistemoje dirbusiam žmogui, pareigūnas atsakė: „Tikrai būtume. Juk apie tai, jog moteris – policijos veteranė, sužinojome gerokai vėliau, kai jau mašina buvo suremontuota“.

Penktus metus policijoje tarnaujantis Linas sakė nenusivylęs savo tarnyba. Žinoma, darbas Palangoje vasarą ir ne sezono metu labai skiriasi. „Vasarą pradedi patruliuoti ir jau, žiūrėk, pralėkė tos 12 valandų. Žiemą yra ramu, mums, jauniems pareigūnams, kiek per ramu“, - šypsojosi pašnekovas ir tikino, jog vasaromis yra ne tik itin didžiuliai darbo krūviai, bet ir didelės galimybės mokytis, tobulėti savo profesinėje veikloje.

Pasielgė tikrai garbingai

Palangos policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Donatas Mockaitis „Vakarinei Palangai“ sakė, kad jaunų patrulių poelgis labai džiugina. „Jie tikrai vadovaujasi Lietuvos policijos šūkiu „Ginti. Saugoti. Padėti“ ir pasielgė labai garbingai“, - sakė pareigūnas.

Nuotraukoje: Anot Palangos patrulių, vasaromis pasitaiko įvairių situacijų. Štai nuotaka savo vestuvių dieną panoro įsiamžinti su netoliese patruliavusiai jaunais pareigūnais ir labai prašė, kad šie neatsisakytų. Linas Judžentas (dešinėje) ir Eimantas Bončkus nusprendė sudalyvauti trumpoje fotosesijoje ir taip Lietuvos policijos vardu pasveikinti jaunavedžius. Asmeninio archyvo nuotr.

Tikri Angelai sargai: ne tik padėjo sugedus automobiliui, bet ir po darbo ieškojo detalių , nuotrauka-1 Tikri Angelai sargai: ne tik padėjo sugedus automobiliui, bet ir po darbo ieškojo detalių , nuotrauka-2 Tikri Angelai sargai: ne tik padėjo sugedus automobiliui, bet ir po darbo ieškojo detalių , nuotrauka-3
padėka patruliai Linas Judžentas Eimantas Bončkus policija Palangos policija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92