Jei visi vairuotojai žinotų šias 18 taisyklių, 90% avarijų tiesiog nebūtų

Jei visi vairuotojai žinotų šias 18 taisyklių, 90% avarijų tiesiog nebūtų

Mes atrinkome 18 geriausių patarimų automobilininkams, kurių dėka jūsų vairavimas bus malonus ir saugus:

1. Kai jūs stovite kelyje norėdami pasukti į kairę ir praleidžiate priešpriešines mašinas, yra didelė pagunda iš anksto pasukti vairą į kairę. Nedarykite to, antraip atsitiktinis smūgis į galą gali nustumti jus po pravažiuojančio autofurgono ratais! Laikykite vairą tik tiesiai!

2. Jei jūs netyčia užvažiavote ant kelkraščio ar sniego parapeto, nesukite vairo į kitą pusę! Stipriai suspauskite jį nekeisdami kojos padėties ant greičio pedalo ir atsargiai vairuokite į šalį.

3. Būkite itin atidūs įveikdami ilgus posūkius vidiniu spinduliu. Jei priešais atvykstantį automobilį, važiuojantį išoriniu spinduliu, pradės nešti, 9 iš 10 atvejų jis važiuos ne į griovį, o tiesiai į jus. Esant tokiai situacijai, geriausias sprendimas – griovys.

4. Visuomet greitėkite persirikiuodami į kitą juostą.

5. Nesivažinėkite neutralioje juostoje. Jūs prarandate galimybę greitėti, o stabdžiai – ne visada priimtina išeitis.

6. Niekada nestabdykite posūkyje. Atminkite: posūkyje – tik kontroliuojamas įsibėgėjimas!

7. Visuomet pasilikite atsarginį veiksmų variantą. Pavyzdžiui, jei nesate įsitikinę, kad galėsite aplenkti, išsukite į priešpriešinę juostą ir vilkitės iš paskos, kol įsitikinsite, kad galima lenkti. Priešingu atveju grįžkite į savo juostą.

8. Atlikdami šachmatinį lenkimą kelyje ir įsiliedami į srautą sumažinkite greitį dar būdami priešingoje juostoje. Jei pradėsite stabdyti vėliau, didelė rizika, kad jus nuneš mašinų srautas.

9. Jei matote, kad priešpriešinė mašina nespėja aplenkti, įjunkite dešinį posūkio signalą ir iš anksto prisispauskite prie kelkraščio. Nereikia mirksėti žibintais – prie vairo gali būti nepatyręs vairuotojas.

10. Jei mašiną ima nešti arba užneša, nepanikuokite. Išmokite, ką reikia daryti tokiose situacijose, ir veikite tiksliai pagal planą. Situacija be išeities yra tik viena – kai užneša leidžiantis, jei varoma priekiu, visais kitais atvejais visuomet galima ištaisyti situaciją.

11. Raskite didelę lygią aikštelę ir išbandykite savo automobilį ekstremaliai stabdydami ir greitėdami. Pajuskite ribas, išstudijuokite mašiną – šios žinios, beje, gali padėti sunkiu momentu!

12. Nepasikliaukite kurso stabilizavimo sistema, kai lyja. Ji neveikia akvaplanavimo metu.

13. Išjunkite traukos kontrolės įrenginį (jei jis nėra tas pats kurso stabilizavimo sistemos mygtukas). Jei varoma vienu tiltu, nuo jo tik blogiau!

14. Turėkite galvoje, kad kai jūs lekiate kaire juosta, o priešingoje juostoje grūstis, iš už stovinčių mašinų gali išnirti nerūpestingi pėstieji.

15. Tas pats – jei jūs lekiate kaire juosta, o dešinėje visi stovi arba vos juda. Greičiausiai jie praleidžia pėsčiąjį.

16. Jei kelkraštyje matote žmogų su vaikais arba vienus vaikus – stabdykite. Visada. Esant bet kokioms aplinkybėms. Maži vaikai nemoka išlaikyti pusiausvyros, nejaučia grėsmės ir nežino kelių eismo taisyklių.

17. Jei kelyje atsirado netikėta kliūtis, ypač mažas gyvūnėlis, pasistenkite įvertinti situaciją prieš sukdami vairą į šalį. Antraip jūs rizikuojate rėžtis į stulpą gelbėdami valkataujantį šunį.

18. 99 proc. visų avarijų įvyksta dėl didelio greičio. Ar daug prisimenate avarijų, apie kurias galima buvo pasakyti: „Būtų važiavęs truputį lėčiau – viskas būtų buvę gerai“? Susimąstykite!

Laimingo kelio!

Šaltinis

vairuotojai 18 taisyklių avarijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,902