Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos

Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos

Šiandien sveikatos apsaugos ministras A. Veryga su Latvijos sveikatos apsaugos ministre Anda Čakša Bauskėje (Latvija) pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, pagal kurį Lietuvos arba Latvijos GMP stotys, ištikus nelaimei, galės teikti paslaugas kaimyninės šalies pasienyje esantiems žmonėms.  

„Tai pirmasis toks susitarimas Lietuvos istorijoje su kaimynine valstybe dėl greitosios medicinos pagalbos teikimo, tad nuo šiol galėsime nepaisant valstybių sienų padėti gelbėti žmonių gyvybes. Toks šalių bendradarbiavimas padeda kurti glaudesnius ryšius tarp valstybių ir greičiau pasirūpinti abiejų šalių gyventojais“, – teigia sveikatos apsaugos ministras A.Veryga.

Pasak ministro, kartais kaimyninės šalies GMP atvykti pas pacientą ir suteikti pagalbą gali greičiau, todėl svarbu suteikti galimybę medikams teikti pagalbą ne tik savo šalies teritorijoje, bet ir pasienyje esantiems žmonėms.

„Prieš 8-rius metus trijų Baltijos šalių ministrai pirmininkai sutarė, jog šalims yra būtina bendradarbiauti teikiant greitąją medicinos pagalbą pasienio teritorijose. Ir nors šis procesas užtuko ilgai, džiaugiuosi šiandien galėdama pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą tarp Latvijos ir Lietuvos. Naują bendradarbiavimo etapą pradedame vedami bendro tikslo – siekio pagerinti greitosios medicinos pagalbos paslaugų prieinamumą pasienio gyventojams“, – sako Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Anda Čakša.

Šis Susitarimas įsigalios šalims užbaigus vidaus  procedūras, t. y. ratifikavus jį Seime. Tuomet Lietuvos ir Latvijos GMP stotys galės tarpusavyje susisiekti ir operatyviai nuspręsti, kaip greičiau suteikti pagalbą nelaimės ištiktiems abiejų šalių pasienio gyventojams.

Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos, nuotrauka-1 Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos, nuotrauka-2 Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos, nuotrauka-3 Greitoji medicinos pagalba Lietuvos gyventojus galės pasiekti ir iš Latvijos, nuotrauka-4

„V.P.“ inf.

sveikatos apsaugos ministras Veryga Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Anda Čakša bendradarbiavimo susitarimas Lietuvos Latvijos GMP stotys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92