Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus

Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus

Daugiau nei puspenkto šimto Palangos trečiojo amžiaus universiteto (TAU) senjorų antradienį pradėjo naujus mokslo metus. Palangos švietimo pagalbos tarnybos direktorės Vilmos Želvienės teigimu, toks susidomėjusiųjų TAU veikla skaičius tik patvirtina, kad Palangos senjorai yra aktyvūs, ir kurorto TAU jiems siūlo išties įdomias paskaitas bei veiklas.

Šventinę nuotaiką TAU senjorams, antradienį gausiai susirinkusiems Palangos senosios gimnazijos salėje, padėjo sukurti ne tik sveikinimai naujų mokslo metų pradžios proga, TAU šokių grupės „Jūrė“ pasirodymas, bet ir aktorės Virginijos Kochanskytės monospektaklis „Gyvenimas – kaip graži kelionė“.

Mokslai TAU trunka trejus metus ir yra nemokami. Praėjusiais metais Palangos TAU baigė 436 senjorai, o šiemet studijas pradeda 471 brandaus amžiaus kurorto gyventojas. Šis skaičius, pasak V. Želvienės, gali kisti, kadangi prisijungti prie TAU studentų gretų galima net ir įsibėgėjus mokslo metams.

„Anksčiau senjorai rinkdavosi, kuriame fakultete nori studijuoti, tačiau TAU lankytojų srautai vis tiek maišėsi – senjorams viskas įdomu. Dabar esame atsisakę fakultetų, tačiau suformavome grupes: užsienio kalbų (anglų ir vokiečių), kompiuterinio raštingumo ir medijų, amarų (rankdarbių), sveikos gyvensenos ir judesio, taip pat – TAU yra šokių būrelis, choras, o pačių senjorų iniciatyvai perduotas keliautojų būrelis“, – kalbėjo V. Želvienė. TAU senjorai kas mėnesį renkasi į tris bendras paskaitas, kartą per savaitę – į pasirinktus užsiėmimus.  

TAU Palangoje įsteigtas dar 2012 metais, ir kasmet sulaukia vis didesnio kurorto senjorų susidomėjimo. Daugumai TAU lankytojų tai yra puiki galimybė ne tik pagilinti savo žinias vienoje ar kitose srityje, bet ir pakeisti savo kasdienybę, pabendrauti su bendraminčiais, pasidalinti turima patirtimi.

Miesto meras Šarūnas Vaitkus, antradienį sveikindamas senjorus su naujų mokslo metų pradžia, pabrėžė jog šiame gyvenime būtent bendravimas ir pagarba aplinkiniams yra svarbiausia. Pasak miesto vadovo, kurorto senjorai ypač nusipelno aplinkinių meilės ir pagarbos. “Gyvename labai gražiame mieste, ir tai yra pirmiausiai jūsų dėka“, – kalbėjo meras.

Š. Vaitkus TAU studentus dar kartą pasveikino ir ką tik paminėtos Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga bei pabrėžė, jog senjorų jaunesniems perduodama išmintis bei patirtis yra labai svarbi ir reikalinga. „Neseniai Lietuvoje viešėjęs popiežius Pranciškus labai taikliai yra pasisakęs apie brandaus amžiaus žmones: „Atmesdami vaikus ir pagyvenusius žmones, atmetame mūsų ateitį, nes jaunimas smarkiai trauks mus į priekį, o pagyvenę žmonės suteiks mums išminties“, –  kalbėjo meras. 

Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-1 Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-2 Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-3 Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-4 Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-5 Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pradėjo naujus mokslo metus, nuotrauka-6

„V.P.“ inf.

Palangos trečiojo amžiaus universitas TAU Palangos švietimo pagalbos tarnybos direktorė Vilma Želvienė Palangos senjorai meras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92