Kelte Baltijos jūroje įvyko sprogimas, pavojuje šimtai žmonių

Kelte Baltijos jūroje įvyko sprogimas, pavojuje šimtai žmonių

Karinės jūrų pajėgos (KJP) praneša apie neeilinę situaciją Baltijos jūroje. Kilo pavojus 335 asmenims.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Karinės jūrų pajėgos, antradienį apie 13 val. 40 min. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje kelto „Regina Seaways“, plaukiančio iš Kylio (Vokietija) į Klaipėdą, mašinų skyriuje įvyko sprogimas, keltas užsidegė.

Pasak pranešimo, pavojus kilo 335 asmenims. Naujausiais Rusijos žiniasklaidos duomenimis, visi keleiviai saugiai evakuoti, gaisras kelte užgesintas.

Sprogimas įvyko variklio skyriuje

Nedelsiant išsiųstas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis ir budintis KJP laivas „Skalvis“. Buvo ruošiamas gelbėjimo laivas „Šakiai“.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Krašto apsaugos ministerija, keltas, kuriame įvyko sprogimas, buvo netoli Bornholmo salo. 

Kaip praneša naujienų portalas Atvira Klaipėda, keltas šiuo metu yra Baltijos jūroje Rusijos federacijos vandenyse, jame – 294 keleiviai ir 42 įgulos nariai. Kaip „Atvirai Klaipėdai“ sakė Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro atstovė Akvilė Bertutė, gaisras kilo mašinų skyriuje, šiuo metu pradėti žmonių gelbėjimo darbai, ruošiamos papildomos gelbėjimo priemonės.

Kaip praneša naujienų agentūra Interfax, sprogimas įvyko toje vietoje, kur laivo variklis. Į pagalbą nuskubėjo keli Lietuvos ir Rusijos laivai.

„Kol kas jokių duomenų apie nukentėjusius asmenis neturime. Į pagalbą nuskubėjo Lietuvos ir Rusijos laivai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ Kaliningrado gelbėjimo tarnybos kordinavimo centro vadovas Andrejus Permjakovas.

Premjeras Saulius Skvernelis krašto apsaugos ministrui Raimundui Karobliui nurodė, kad į gelbėjimo operaciją Baltijos jūroje užsidegus Lietuvos keltui būtų įtrauktos visos reikiamos pajėgos, o visuomenei būtų teikiama informacija.

„Premjeras informuotas apie įvykį ir kalbėjosi su krašto apsaugos ministru. Premjeras nurodė, kad būtų teikiama informacija visuomenei, o į gelbėjimo operaciją būtų mestos visos reikiamos pajėgos iš visų valstybės tarnybų“, – antradienį BNS sakė premjero atstovas spaudai.

Baltijos jūroje užsiliepsnojus keleiviniam laivui su Lietuvos vėliava vyksta gelbėjimo operacija, Rusijos naujienų agentūrą „Interfax“ antradienį informavo rusų Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro „Kaliningradas“ vadovas Andrejus Permiakovas.

Gaisras kilo kompanijos DFDS kelte „Regina Seaways“, kelte yra daugiau kaip 300 žmonių, skelbia Lietuvos naujienų portalai.

Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Dainius Guzas BNS sakė, kad į įvykio vietą žvalgybai išsiųstas vienas Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis, dar keli yra paruošti.

Karininko žiniomis, kelte bandoma lokalizuoti gaisrą, žmonės perkeliami į saugią vietą.

Portalo „RIA Novosti“ teigimu, visi keleiviai jau evakuoti į saugią vietą, panika nekilo. Laivas dreifuoja, variklis neveikia.

Informacija naujinama. 

lrytas.lt

DFDS Seaways keltas - Regina Seaways

Septynis kartus per savaitę DFDS Seaways keltas Regina Seaways plaukia maršrutu Klaipėda – Kylis. Šis keltas svarbi jungtis ir patogus keliavimo būdas iš Lietuvos į Vokietiją.  Keltas iš Klaipėdos uosto išplaukia 21 val vakaro ir Kylyje būna kitos dienos 16 val, o iš Kylio išplaukia 20 val ir Klaipėdą pasiekia 16:30 val kitą dieną. Kelionė trunka 19 val. Tikslius išvykimo ir atvykimo laikus žiūrėkite keltų tvarkaraštyje.

Regina Seaways techninė informacija

  • Pastatymo metai: 2010 ​
  • Klasė: RINA
  • Keleivių vietų skaičius: 532 (414 kajutėse ir 118 sėdimų vietų salone)
  • Krovinių talpa: 2496 l/m
  • Ilgis: 198,99 m
  • Plotis: 26.6 m
  • Bruto tonažas: 25518 t
  • Greitis: 24 mazgai
  • Variklio galingumas: 2x12000 kW

Apgyvendinimas

Kelte Regina Seaways galima pasimėgauti ramiu poilsiu pasirinktose kajutėse. Kelte įrengtos 114 įvairaus tipo kajutės, kuriose gali apsigyventi 414 keleivių: erdvios Commodore klasės kajutės (de luxe, vienvietės ir dvivietės), trivietės ir keturvietės su iliuminatoriumi bei dvivietės be iliuminatoriaus. Visose kajutėse įrengtas dušas su WC, yra veidrodis, drabužių kabykla, duodama švari patalynė ir rankšluosčiai. Kelte yra viena kajutė pilnai pritaikyta keleiviams su judėjimo negalia, taip pat dvi kajutės, kuriose galima plaukti su augintiniu.

Kelte taip pat yra ir bendras sėdimų vietų salonas su 118 minkštų krėslų keleiviams bei šalia esančia patalpa su dušais bei WC.  

Maitinimas

Kelte Regina Seaways pagal geriausias DFDS Seaways tradicijas yra du restoranai – išskirtinio interjero „Mare Balticum“ gurmaniškam pasisėdėjimui bei erdvus savitarnos restoranas norintiems greitai užkąsti ar sočiai pavakarieniauti.

Užsakomųjų patiekalų restorane „Mare Balticum“  puiki vieta pasmaguriauti gurmaniškų patiekalų ir praleisti vakarą geroje kompanijoje. Restorane rekomenduojama pusiau formali apranga, o stalelį siūloma rezervuoti iš anksto (galima bilietų užsakymo metu). Restorane vienu metu gali vakarieniauti 73 keleiviai. Peržiūrėti meniu galite paspaudus ant šių nuorodų: À la carte Meniu 2016, vaikiškas meniu.  Pastaba: meniu ir kainos gali kisti.

Savitarnos restorane vienu metu gali vakarieniauti 152 keleiviai. Restoranas išsiskiria plačiu asortimentu šaltų ir karštų užkandžių, karštų patiekalų, desertų ir gaiviųjų gėrimų. Tai puiki vieta susėsti sotiems pusryčiams ar tiesiog norintiems greitai užkąsti. Maitinimosi kainos savitarnos restorane užsakant internetu: suaugusiems (16+) pusryčiai 6,5 €, vakarienė - 14 €; vaikams (4-15) pusryčiai 3,25 €, vakarienė - 7 €. Vaikams iki 3 metų maitinimas nemokamas. Pastaba: kainos gali kisti.

Pramogos

Regina Seaways kelte pramogų ras ir mažieji keliautojai ir jų tėveliai. Vaikams yra skirtas didelis žaidimų kambarys kur jie tikrai ras veiklos. O kol mažieji keliautojai užsiėmę, tėveliai gali atsipalaiduoti viename iš dviejų kelte esančių barų. Baras Road King įsikūręs penktame denyje, šalia registratūros, skirtas ramiems pokalbiams prie kavos puodelio, darbui ar vakarui su knyga. Dideliame TV ekrane galima stebėti svarbias rungtynes. Tuo tarpu Kapitono baras skirtas mėgstantiems degustuoti tauriuosius gėrimus, klasikinius ar kelto barmenų sukurtus kokteilius. Baras veikia iki vėlumos, sukurta puiki erdvė stebėti sporto varžybas.

Kelte veikia dovanų parduotuvėlė, tad artimieji ir draugai tikrai neliks be lauktuvių. Čia gausu firmine simbolika papuoštų suvenyrų, kvepalų ir gėrimų. Nepraleiskite „specialių pasiūlymų“ – nenusivilsite!

DFDS Seaways keltas Regina Seaways sprogimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92