Kas taps šio sezono „Premier“ lygos laureatais?

Kas taps šio sezono „Premier“ lygos laureatais?

Anglijos „Premier“ lyga jau eilę metų yra tituluojama kaip konkurencingiausias nacionalinis čempionatas visame pasaulyje. Tuo per daug stebėtis, veikiausiai, nederėtų – jei kitose futbolo valstybėse mes turime po du ar tris aukščiausio lygio klubus, tai Anglijoje jų – nors vežimu vežk.

„Manchester City“, „Manchester United“, Londono „Arsenal“, Londono „Chelsea“, Londono „Tottenham Hotspurs“, „Liverpool“ – visos šios komandos gali ne tik triumfuoti „Premier“ lygoje, bet ir puikiai pasirodyti tarptautinėse arenose.

Visgi, prieš kelis metus įsitikinome, jog šiose pirmenybėse šansų triumfuoti turi visi. 2016-aisias sensacingai triumfavo „Leichester City“ komanda su sąlyginai kukliu biudžetu.

Pastaruosius dvejus metus viskas teka sava vaga. 2017-ųjų sezone triumfavo „Chelsea“, o pernai tą tiesiog įspūdingu stiliumi padarė „Manchester City“.

Betsafe lažybų ekspertai nusprendė atlikti analizę ir pasvarstyti ko galime tikėtis iš šių metų „Premier“ lygos sezono.

Favoritai ir vėl „Manchester City“

Josepho Guardiolos treniruojama „Manchester City“ ekipa yra laikoma ir šio, 2018-2019-ųjų metų „Premier“ lygos favorite. Šios ekipos galimybės triumfuoti vertinamos daugiau nei 62 procentais, o kad komanda pateks į kitų metų Čempionų lygos turnyrą (t. y. finišuos nežemiau nei ketvirtoje vietoje) „Betsafe“ ekspertai duoda net 98 procentus (!).

Tokios prognozės šokiruoti neturėtų. Kodėl? Praėjusio sezono „Man City“ rezultatai kalba patys už save. „Miestiečiai“ pirmenybes užbaigė surinkę 100 taškų ir įmušę 106 įvarčius – abu šie pasiekimai jau įrašyti į „Premier“ lygos istoriją. Nei vienai komandai praeityje tokių rezultatų užfiksuoti nepavyko.

Palankiai vertinamos ir „Tottenham“ galimybės. Ši komanda paskutinius dvejus metus baigė pagrindiniame trejete, o dabar išlaikiusi vyriausiąjį trenerį ir pagrindinius žaidėjus kelia sau vienintelį tikslą – triumfuoti čempionate. „Betsafe“ specialistai jiems duoda 19 procentų.

Verta išskirti ir „Liverpool“ futbolininkus. Praėjusį sezoną iki Čempionų lygos finalo nukeliavę Jurgeno Kloppo auklėtiniai šį sezoną pradėjo sėkmingiausiai per visą klubo istoriją.

Maža to, „Liverpool“ ne tik pavyko išsaugoti savo lyderius, bet ir sustiprinti sudėtį keliais itin pajėgiais futbolininkais. „Liverpool“ teikiama 10 proc. galimybė triumfuoti čempionate, tačiau, jei komanda išlaikys tokią žaidimo formą, galimybės turėtų būti vertinamos dar geriau.

Kova vyks ir lentelės apačioje

Kol lygos „turtingieji“ kaunasi dėl titulo, itin atkakli kova vyksta ir lentelės dugne. Trys blogiausiai pasirodžiusios komandos krenta į antrąjį divizioną, o to tikrai nenori niekas.

Pasak „Betsafe“ futbolo prognozių šiemet didžiausius šansus „Premier“ lygą palikti turi „Brighton“, „Huddersfield“ komandos.

Įdomu tai, jog visos trys šių metų lygos naujokės – „Fulham“, „Caridff“ ir „Wolves“, pasak lažybų specialistų, turi pakankami gerus šansus išlikti čempionate.

Kovoje dėl auksinio batelio – pažįstami veidai

„Premier“ lygoje žaidėjai kaunasi ir dėl asmeninių interesų. Na, bent jau puolėjai tikrai turi dėl ko pasivaržyti. Kiekvienas stiprios komandos puolamojo flango futbolininkas svajoja iškovoti auksinį batelį. Pastarasis įteikiamas žaidėjui, kuris sezono metu įmuša daugiausiai įvarčių.

Pasak „Betsafe“, šiemet didžiausius šansus triumfuoti šioje grafoje turi „Tottenham“ puolimo lyderis, Anglijos rinktinės kapitonas Harry Kane‘as. Šis žaidėjas jau dukart yra laimėjęs auksinį batelį (2016 ir 2017 metais), tuo tarpu pernai liko antras.

Kaip jo pagrindinis oponentas yra įvardijamas Mohamedas Salah iš „Liverpool“. Būtent šis futbolininkas auksinį batelį iškovojo pernai. Tuomet jis mušė net 32 įvarčius ir pagerino visų laikų „Premier“ lygos rekordą.

Dar vienas labai stiprus kandidatas į auksinį batelį – „Man City“ cento puolėjas Sergio Aguerro. Argentinietis šį trofėjų taip pat yra laimėjęs praeityje, o šio sezono startas rodo, kad S. Aguerro yra rimtai nusiteikęs titulą iškovoti dar kartą.

Premier lyga laureatai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92