Palangiškis - jaunimo olimpiados vėliavnešys

Palangiškis - jaunimo olimpiados vėliavnešys

Paulius MATULEVIČIUS

Klaipėdoje besitreniruojančiam palangiškiui Dominykui Čepiui jaunimo olimpinėse žaidynėse Buenos Airėse (Argentina) patikėtos išskirtinės pareigos - Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos trenerio Valerijaus Murašovo auklėtinis tapo vėliavnešiu ir Lietuvos komandos kapitonu.

Facebook nuotr.

„Jaučiuosi labai pagerbtas, kadangi tokios pareigos sportininkams tenka toli gražu ne kiekvieną dieną. Labai džiugu“, - „Vakarų ekspresui“ sakė rutulio stūmikas Dominykas Čepys.

Iš viso Argentinoje spalio 6-18 dienomis varžysis 200 valstybių atletai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. 32 sporto šakų atstovai kovos 36 rungtyse, žaidynėse bus išdalintas 241 medalių komplektas.

Jaunimo olimpinės žaidynės, kaip ir suaugusiųjų olimpiada, vyksta kas ketverius metus.

D. Čepys kartu su treneriu V. Murašovu į jaunimo olimpiadą išvyks spalio 2 dieną.

„Stovykla Palangoje leido tinkamai pasiruošti šiai jaunimo olimpiadai. Labai smagu, kad Palangos senoji gimnazija sudarė palankias sąlygas suderinti sportą ir pamokas“, - teigė D. Čepys.

Šis įspūdingų fizinių duomenų - 207 cm ūgio ir 140 kg svorio 17-metis vaikinas yra ne tik itin perspektyvus atletas, bet ir puikus birbynės meistras. Jis jau 11 metų lanko Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklą ir pastaruoju metu iš įvairių muzikos konkursų grįžta iškovojęs pirmąsias vietas.

Jo asmeninis rutulio stūmimo rekordas - 18,38 m, kurį Argentinoje sieks pagerinti.

D. Čepys aktyviai sportu užsiima jau penktus metus ir yra itin perspektyvus. Jaunuolis Lietuvos čempionate triumfavo ne tik tarp savo amžiaus (jaunių) dalyvių, bet ir tarp 2-3 metais vyresnių (jaunimo) atstovų.

„Tai išties perspektyvus sportininkas. Jei jis nuoširdžiai ir daug dirbs, jo laukia šviesi ateitis. Auga puiki pamaina daugkartiniam Lietuvos suaugusiųjų rutulio stūmimo čempionui Šarūnui Banevičiui. Dominyko duomenys - fenomenalūs. Į jį per Vengrijoje vykusį Europos jaunių čempionatą dėmesį atkreipė būrys užsienio šalių lengvosios atletikos specialistų„, - pasakojo D. Čepio treneris V. Murašovas.

Įdomu pastebėti, kad D. Čepys anksčiau net penkerius metus žaidė futbolą - stovėjo vartuose.

„Tačiau tai manęs neužkabino. Man ne vienas yra sakęs, kad su tokiu ūgiu reikėjo rinktis krepšinį. Visi nuolat manęs ir klausinėja, ar žaidžiu krepšinį. Ne. Lengvoji atletika man yra arčiau širdies. Krepšinis? Taip, galiu pažaisti kur nors su draugais. Toks variantas tinka, tačiau didžioji mano aistra - lengvoji atletika, tiksliau, rutulio stūmimas“, - sakė sportininkas.

ve.lt

Dominykas Čepys jaunimo olimpinės žaidynės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936