Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta nuotraukomis)

Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta nuotraukomis)

Mūsų portalo skaitytoja Daiva Birštonaitė pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksavo stipraus vėjo išverstą medį Vytauto gatvėje, priešais redakciją.

Turime pastebėti, kad nuverstas medis Palangos miesto komunalinio ūkio darbuotojų operatyviai buvo pašalintas.

Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-1 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-2 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-3 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-4 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-5 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-6 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-7 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-8 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-9 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-10 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-11 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-12 Dėl pajūryje siaučiančios audros šiąnakt Palangoje budės per trisdešimt komunalininkų (papildyta 17.30 val., vaizdo įrašai, papildyta..., nuotrauka-13

Šiandien audra puolė ne tik "Vakarinės Palangos" redakciją, bet ir Savivaldybės pastatą.

Papildyta 17:30

Šiandien pajūryje siaučianti audra pakankamai lojali Palangai: vėjas vartė medžius, tačiau šie virsdami jokių didesnių nuostolių nepridarė.

„Palangos komunalinio ūkio“ vadovas Gediminas Valinevičius „Vakarinei Palangai“ sakė, kad nuo ryto iki 17 val. stiprus vėjas kurorte išvertė šešis senus medžius – po du Vytauto ir Vasaros, po vieną Birutės ir J.Biliūno gatvėse. „Neseniai mūsų darbuotojai išvažiavo į J.Biliūno gatvę“, - prieš 17 val. sakė G.Valinevičius.

Jis pasidžiaugė, kad pajūryje siaučianti audra nepadarė miesto ir jo gyventojų turtui jokios žalos, nėra ir nukentėjusiųjų. „Ačiū Dievui, visi medžiai nukrito palei pastatus. Štai, pavyzdžiui, medis prie Savivaldybės krito šonu ir nekliudė pastato. Tiesa, kai atvykome į įvykio vietą prie pastato, kur įsikūrusi „Vakarinės Palangos“ redakcija, aptikome, kad liepa nukrito ant namo langų. Galvojome, kad atkėlę medį nežinia ką rasime, bet ji tik atsirėmė į antrojo aukšto langus, šie net neįskilo. Langai išsipurvino nuo lapų, nurims audra, nuvalysime juos“, - pasakojo komunalininkų vadovas.

Anot jo, rugsėjo prasidėjusios audros komplikuotos dėl to, kad visi medžiai yra dar su lapais. „Pas mus, pajūryje, rudens audrų sezonas prasidėdavo spalio pabaigoje, kai visi lapuočiai jau būdavo nuogi. Dabar gi lapų kupetos tampa lyg burės, kurias neša vėjas, dėl to medžiai yra mažiau stabilūs, didesnė tikimybė jiems nugriūti“, - kalbėjo G.Valinevičius.

Anot jo, sinoptikai žada, jog naktį audra kiek aprims. Tačiau bendrovė nustatė, jog trisdešimt darbuotojų budės visą naktį namuose ir, esant poreikiui, iškart vyks į įvykio vietą. „Budės elektrikai, kelių ir gatvės priežiūros specialistai. Turime ir kitą problemą – vėjas drasko medžių lapus, šie krenta ant lietaus vandens kanalizavimo šulinių, užkemša juos, pradeda kilti vanduo ir  tvinti gatvės“, - apie dienos darbus ir pasirengimą nakčiai pasakojo „Palangos komunalinio ūkio“ vadovas. Dieną Palangos gatvėse darbavosi ir šalino nuvirtusius lapuočius taip pat apie trisdešimt žmonių.

Anot pašnekovo, pagal sinoptikų sudarytus žemėlapius matyti, kad šios dienos audra turėjo labiausiai smogti Latvijos Ventspiliui. „Pas mus, palyginti su Ventspiliu, situacija švelnesnė. Gerai, kad vėjas pučia ne nuo jūros tiesiai, o kiek iš Vakarų pusės, tad jūra nėra tiek sukelta ir bangos neturėtų pasiekti kopų, kas grėstų, jog jos bus nuplautos“, - sakė G.Valinevičius.

Pasibaigus pokalbiui, jau po 17 val. Palangos komunalininkų vadovas paskambino į redakciją. „Medžiai griūva ir griūva, štai dabar važiavau namo ir medis Kęstučio gatvėje užgriuvo ant kelio priešais mano mašiną“, - pasakojo „Palangos komunalinio ūkio“ vadovas ( publikuojame ir jo atsiųstą nuotrauką). Vos po kelių minučių kitas medis nugriuvo prie „Iki“ parduotuvės.

Būkite budrūs, nestovėkite po medžiais, venkite pasivaikščiojimo pajūriais, pasirūpinkite, kad ir jūsų būsto langai būtų uždaryti.

Jei turite nuotraukų ar vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip audra siautėja pajūryje, pasidalinkite jomis su mūsų skaitytojais. Siųsti galite [email protected]

„V.P.“ inf.

Vėjas medžiai vartomedžius Palangos komunalinis ūkis “vadovas Gediminas Valinevičius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937