M. Majauskas skundžiamas etikos sargams: S. Jakeliūnas įsitikinęs – priekabiavimo skandalas nesibaigė

M. Majauskas skundžiamas etikos sargams: S. Jakeliūnas įsitikinęs – priekabiavimo skandalas nesibaigė

„Valstiečių“ frakcijos Seime atstovas Stasys Jakeliūnas kreipiasi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją (EPK), prašydamas įvertinti į galimo nederamo seksualinio elgesio skandalą pavasarį įsivėlusio konservatoriaus Mykolo Majausko veiksmus.  

Tai, kad konservatorius M. Majauskas yra skundžiamas EPK S. Jakeliūnas žurnalistams patvirtino antradienį.

Pasak „valstiečių“ atstovo, jo skundas susijęs su šių metų kovo mėnesį kilusiu skandalu, kai M. Majauskas sulaukė kaltinimų seksualiniu priekabiavimu iš savo tapatybės neatskleidusios merginos. Tai, anot S. Jakeliūno, negalima traktuoti kaip kerštą M. Majauskui už tai, kad konservatorius pasitraukė iš Biudžeto ir finansų komiteto atliekamo parlamentinio tyrimo dėl finansinės krizės aplinkybių.   

Prokuratūra ikiteisminio tyrimo dėl M. Majausko galimo seksualinio priekabiavimo nepradėjo. Vėliau parlamentaras kreipėsi į prokurorus dėl šmeižto, tačiau tyrimas sustojo, žiniasklaidai atsisakius atskleisti merginos, kalbėjusios apie konservatoriaus elgesį, tapatybės.

S. Jakeliūnas parlamentaro M. Majausko kreipimąsi į prokurorus dėl šmeižto pavadino smurto apraiška.

„Aš vertinu, kad tai yra institucinio smurto apraišką, ką jis daro. Yra kitų aplinkybių, kurios yra naujos, kurios turėtų būti įvertintos“, – aiškino S. Jakeliūnas.

„Valstietis“ paklaustas, apie kokias naujas aplinkybes jis kalba, vėl prakalbo apie M. Majausko kreipimąsi į teisėsaugą dėl šmeižto. S. Jakeliūnas piktinosi, kad konservatorius esą naudoja savo dukras paties įvaizdžio gerinimui.

„Prokuratūros tyrimas yra sustabdytas, jis neskundė jo. Pats faktas, kad jis kreipėsi baudžiamosios teisės pagrindu ir, jeigu tas kreipimasis buvo melagingas, o mano prielaida, kad taip yra, nes, jei tie įvykiai buvo, jis yra melagingas. Tai yra Baudžiamojo kodekso objektas. Tai savaime yra pagrindas apkaltai. Tokia aplinkybė įrodo kai ką, jog visi pozicijų pasikeitimai, tai, kad jis dukras naudoja savo įvaizdžiui gerinti tiek „Facebook“ ir vedasi jas į Seimą – į Biudžeto ir finansų komiteto posėdį buvo atsivedęs savo dukrą. Mano manymu, tai yra manipuliacija ir priedanga, siekiant pagerinti savo įvaizdį“, – aiškino S. Jakeliūnas.

LRT.lt

konservatorius Mykolas Majauskas Stasys Jakeliūnas Etikos ir procedūrų komisija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936