Palangos bibliotekoje - Arvydo Juozaičio knygos „Tėvynės tuštėjimo metas“ pristatymas

Palangos bibliotekoje - Arvydo Juozaičio knygos „Tėvynės tuštėjimo metas“ pristatymas

Spalio 8 d., pirmadienį, 17.30 val. Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 61, III a.) vyks susitikimas su filosofu, Atgimimo Sąjūdžio pirmeiviu, rašytoju, publicistu Arvydu Juozaičiu. Autorius pristatys šiais metais išleistą knygą „Tėvynės tuštėjimo metas“.

Arvydas Juozaitis - visuomenės ir politikos veikėjas, sportininkas, humanitarinių mokslų daktaras, 2019-ųjų metų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų dalyvis, parašęs ne vieną dešimtį knygų: istorinę literatūrinę „Baltijos trilogiją“: „Karalių miestas be karalių“ (I. Simonaitytės premija), „Ryga – niekieno civilizacija“ (Baltijos Asamblėjos premija), „Klaipėda – Mėmelio paslaptis“ ir „Tėvynės tuštėjimo metas“ – knyga takoskyra, kurią Arvydas Juozaitis rašė septyniolika metų. Joje sudėtos esė rašytos išgyvenant nūdienio Lietuvos valstybingumo zenitą ir valstybingumo nuosmukį. Karčioji mūsų gyvenimo tiesa – iki šiol neregėtai gausus jaunosios lietuvių kartos emigravimas iš Tėvynės suprantamas kaip nacionalinės idėjos krizė. Ar Lietuva išliks išgyvendama ir Europos tapatumo nuosmukį? Kur tie šaltiniai, iš kurių galime semtis jėgų spartėjančiam Tėvynės nykimui sustabdyti? Autorius įsitikinęs, kad 2018 metais, skaičiuodama savo naujojo valstybingumo šimtmetį, Lietuva patiria ir savo paskutiniąją lemtį – gyvena be rezervų. Visa tai, ką smagiai ir noriai demonstruojame socialiniuose tinkluose, – ir viskas. Užnugario nebėra.

Maloniai kviečiame į naujausios A. Juozaičio knygos sutiktuves ir pokalbį su autoriumi apie mūsų likimo savojoje Tėvynėje iššūkius.

„V.P.“ inf.

Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka Arvydas Juozaitis knyga Tėvynės tuštėjimo metas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938