A. Majausko vedami „Kuršiai“ pranoko LCC universiteto krepšininkus

A. Majausko vedami „Kuršiai“ pranoko LCC universiteto krepšininkus

Šeštadienį Palangos arenoje priėmėme LCC tarptautinio tarptautinio universiteto ekipą iš Klaipėdos. Po atkaklios kovos mūsų kurorto komanda iškovojo pergalę rezultatu 83:71(19:11, 34:32, 54:49, 83:71).

Pirmasis rungtynių kėlinys prasidėjo nerezultatyviu žaidimu. Aštrūs Tautvydo Paliukėno ir komandos draugų reidai padėjo Palangos ekipai įsibėgėti ir kėlinį užbaigti turint 8 taškų persvarą, 19:11. Antrąjį ketvirtį galingiau pradėjo svečiai iš Klaipėdos, o kėliniui pasibaigus komandas skyrė vos 2 taškai, 34:32. Po ilgosios pertraukos Palangos ekipa sugrįžo su didesne energija ir netrukus, taiklių Tauranto Tamošiūno tritaškių vedama, susikrovė 14 taškų pranašumą. Visgi kėlinį sėkmingiau užbaigė klaipėdiečiai, aptirpdę skirtumą iki 5 taškų. Paskutinės 10 rungtynių minučių žadėjo įtemptą kovą – Mariaus Tamolio auklėtiniai ne tik eliminavo turėtą deficitą, bet ir privertė palangiškius vytis. Nepaisant to, klaipėdiečių spurtas neužsitęsė – taiklūs Tauranto Tamošiūno tritaškiai bei užtikrinti Aurimo Majausko baudų metimai įtvirtino ketvirtąją Palangos „Kuršių“ pergalę iš penkių galimų šiame pasirengimo cikle.

„Kuršių“ gretose sunkiai sustabdomi buvo: Aurimas Majauskas 22 (27 eff., 12/14 baud. met.), Taurantas Tamošiūnas 16 (20 eff., 5/5 met., 4/4 trit. met.), Tautvydas Paliukėnas 11 (5/5 baud. met.).

LCC tarptautinio universiteto gretose išsiskyrė: Augustinas Venskus 22, Tadas Kymantas 21.

Po rungtynių pasišnekėjome su rezultatyviausiu komandos žaidėju Aurimu Majausku:

– Aurimai, žaidėte dvi rungtynes per dvi dienas. Ar pavyko atsistatyti prieš šios dienos susitikimą?

– Galbūt šiandien daugiau jautėsi nuovargis, nes visą savaitę sunkiai dirbome. Tai pasimatė ir rungtynėse – šiek tiek trūko šviežumo, agresijos.

– Po ilgosios pertraukos į aikštelę grįžote su gerokai didesne energija. Ar jautėte, kad jos trūko?

– Treneris rūbinėje pasakė, kad turime įdėti daugiau energijos, turime eiti su aistra, net jeigu ir kas nesiseka. Padarėme išvadas ir po pertraukos sugebėjome geriau apsiginti bei susikrauti didesnį pranašumą.

– Patį galima būtų įvardinti kaip vieną iš emocinių lyderių komandoje. Ar kartais jauti atsakomybę užvesti komandą sunkiais momentais?

– Nežinau (juokiasi). Tiesiog žaidžiu ir darau viską, kad kuo daugiau padėčiau komandai. Manau, kad tos emocijos atsiranda dėl didelio noro, nes į kiekvienas rungtynes einu tik laimėti.

– Pačios rungtynės buvo gana atkaklios. Ar jautei, kad jas kontroliavote?

– Šiandien žaidėme labai banguotai. Atrodo, kad susikrovę pranašumą turėtume eiti toliau ir jį didinti. Tačiau kelios klaidos gynyboje lėmė tai, kad varžovai vis sugrįždavo į rungtynes.

– Ką komandai reikėtų ištaisyti prieš kitas rungtynes?

– Tikriausiai gynybą. Šiek tiek vėluojame rotacijose, situacijose vienas prieš vieną. Todėl manau, kad kitą savaitę būtent tam skirsime daugiausiai dėmesio.

bckursiai.lt

NKL Palangos Kuršiai draugiškos rungtynės Klaipėdos LCC universiteto komanda Aurimas Majauskas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931